Entertainment

Vriendin Sjinkie schrijft kinderboek: 'Het is niet gemakkelijk'

06 januari 2020 10:23 Aangepast: 06 januari 2020 11:17

'Als ons huisje breekt' wordt vrijdag gepresenteerd in het Martini Ziekenhuis in Groningen, waar Sjinkie Knegt vorig jaar bijna twee maanden verbleef om te herstellen van de brandwonden die hij opliep na het aansteken van de houtkachel.

"Myrthe vond het heel lastig om erover te praten. Dan ging ze schreeuwen of afleiding zoeken"

"Ik vind het supermooi dat Fenna dit initiatief heeft genomen. Zelf ben ik natuurlijk betrokken bij de Sjinkie Foundation, waarmee we mensen willen helpen die hetzelfde hebben meegemaakt en terugkeren in de maatschappij. Dat is allemaal niet zo gemakkelijk", vertelt Knegt in De Telegraaf.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Terug op het ijs: Sjinkie schaatst weer ondanks brandwonden

Fenna schreef het boek samen met haar zus om uiting te geven aan haar gevoelens en die van de kinderen Melle (2) en Myrthe (4). De hoofdpersonages Saar en Siem in het boek zijn twee slakken, broer en zus, die aanvankelijk niet mee mogen naar het ziekenhuis als pappa slak een ongeluk krijgt en zijn huisje breekt.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Sjinkie Knegt weet niet of hij ooit weer kan schaatsen

Het afgelopen jaar is zwaar geweest voor Sjinkies gezin. Fenna: "Daar komen veel gevoelens bij kijken. Myrthe vond het heel lastig om erover te praten. Dan ging ze schreeuwen of afleiding zoeken, daar heb je allemaal mee te maken. Aan het eind mag pappa slak mee naar huis, al is dat scheurtje in zijn huis nog steeds niet weg. Zoals het bij Sjinkie was, met vooral de brandwonden op zijn benen. Dan praat je er over dat het niet erg is en dat we juist heel blij zijn dat we elkaar hebben. Dit is voor ons een speelse manier om het verwerkingsproces op te schrijven. En om andere kinderen die zoiets meemaken te helpen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore