Entertainment

Elise Schaap en Maarten Heijmans weer samen op het doek

06 januari 2020 09:03 Aangepast: 06 januari 2020 11:43
Beeld © Independent Films

Elise Schaap (37), Pierre Bokma (64), Maarten Heijmans (36) en Stefan Rokebrand (42) gaan de hoofdrollen spelen in de film Mijn vader is een vliegtuig. De opnames van de verfilming die regisseur Antoinette Beumer (57) van haar eigen gelijknamige boek maakt, gaan deze week van start. Dat heeft distributeur September Films maandag bekendgemaakt.

Antoinette Beumer was in het verleden verantwoordelijk voor bioscoophits als Soof, Loft en De gelukkige huisvrouw. Maar in 2015 moest zij stoppen omdat ze moest revalideren na een ernstig ongeluk op de set van Loft. Dit wordt de eerste film die zij sinds het ongeluk maakt.

De regisseur publiceerde twee jaar geleden haar debuutroman Mijn vader is een vliegtuig, gebaseerd op haar eigen jeugd. Haar vader was geestesziek en woonde 31 jaar lang in een psychiatrische inrichting.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geniaal: Elise Schaap doet wederom imitatie Lil' Kleine

Mijn vader is een vliegtuig vertelt over de succesvolle Eva die na de dood van haar moeder steeds angstiger wordt. Ze raakt ervan overtuigd dat er gevaar dreigt voor haar en haar kinderen. Ze gaat op zoek naar de oorsprong van haar angsten in haar vroege jeugd en ontdekt hiaten in haar geheugen.

Elise Schaap speelt de rol van Eva, Pierre Bokma en Maarten Heijmans vertolken de rol van haar vader. Stefan Rokebrand speelt de man van Eva. De film moet in het najaar van 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Elise Schaap beste actrice van Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore