Entertainment

Johnny de Mol maakt programma over alzheimer

03 januari 2020 21:16 Aangepast: 03 januari 2020 22:06
Beeld © William Rutten

Johnny de Mol (40) is voor SBS6 bezig met een programma over dementie en de ziekte van Alzheimer. Dit vertelde hij vrijdag aan RTL Boulevard tijdens een reünie met deelnemers van zijn programma Down met Johnny, dat vanaf woensdag 8 januari weer op televisie te zien is.

"Het zijn mensen die veel te snel uit de maatschappij worden gehaald"

De 40-jarige programmamaker is nauw betrokken bij het onderwerp. "Mijn oma leed aan de ziekte van Alzheimer en is er door overleden. Ik heb daar dus zeker wat mee." Hannie de Mol, de moeder van John en Linda de Mol, overleed in december 2016 op 82-jarige leeftijd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johnny de Mol stopt met Waar is De Mol?

Veel wil Johnny nog niet kwijt over de nieuwe programmaformule. "Het zal gaan over mensen die in de maatschappij wel een handje kunnen gebruiken van anderen. Het zijn mensen die veel te snel uit de maatschappij worden gehaald." De presentator, die in de zomer van 2018 terugkeerde naar SBS6, zegt blij te zijn dat de zender naast grote studioshows ruimte biedt aan dit soort maatschappelijke programma's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johnny de Mol voor de tweede keer vader geworden

Johnny de Mol en zijn vrouw Anouk werden op maandag 23 december ouders van hun tweede zoontje Fender. Johnny noemt Anouk, die ook al een dochter had uit een eerdere relatie, "een super mamma die de touwtjes goed in handen heeft."

Het gaat goed met moeder en zoon, vertelt Johnny. "Het is ongelooflijk, ze zat vandaag alweer op de fiets, terwijl ze nog geen twee weken geleden bevallen is. En met Fender gaat het ook goed. Ook zijn broer en zus, Johnny en Kiki, omarmen de baby helemaal."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore