Ga naar de inhoud
Entertainment

Het bijzondere badkamergeheim van Karl Lagerfeld

Beeld © Getty Images

De overleden modeontwerper Karl Lagerfeld stond niet alleen bekend om zijn spierwitte paardenstaart en geliefde ontwerpen, maar ook vanwege zijn ietwat eigenzinnige beauty routine. De van oorsprong Duitse kunstenaar ging namelijk nooit onder de douche, maar enkel in bad. En daarvoor gebruikte hij elke dag een bijzonder middeltje...

Karl Lagerfeld onthulde jaren geleden al dat hij een uitgebreid bad verkoos boven een snelle douche. Om het af te maken gebruikte hij altijd hetzelfde product: een fles Collosol. Het product is eigenlijk in het leven geroepen om make-up mee te verwijderen, maar de op 85-jarige leeftijd overleden ontwerper gebruikte het product elke dag om de conditie van zijn huid levendig te houden. En niet slechts een klein scheutje, maar meteen de heel fles. Elke dag!

Laatste
Lees ook:
Laatste collectie Karl Lagerfeld gepresenteerd

Als je dat al gek vond, dan sla je van het volgende feitje helemaal stijl achterover. Omdat Karl het plastic flesje niet mooi in zijn badkamer vond staan, gaf hij zijn dienstmeisjes de taak om het middeltje in een kristallen fles te gieten. "Ik heb een goede huid, maar je moet werken om het te houden", vertelde hij jaren geleden al in ELLE.

En hij is niet de enige die fan is van het wondermiddeltje. Ook actrices als Thandie Newton, Evan Rachel Wood, Clémence Poésy en Vanessa Paradis kunnen niet zonder. 

Poes
Lees ook:
Poes Karl Lagerfeld mist haar 'papa' vreselijk