Entertainment

Universal trekt stekker uit Oscarcampagne geflopte Cats-film

28 december 2019 14:03 Aangepast: 28 december 2019 14:56
Beeld © Universal Pictures International

Filmstudio Universal heeft besloten om de stekker te trekken uit de Oscarcampagne voor de film Cats. Dat is te zien op de For your consideration-pagina van de studio. Op die pagina was eerst een grote plek gereserveerd voor de filmversie van de bekende musical, maar die is nu weggehaald.

De film van regisseur Tom Hooper werd groots aangekondigd, en had een sterrencast met onder andere Taylor Swift, Idris Elba en Judi Dench. Maar al vanaf de eerste dag werd het resultaat compleet afgeschoten door critici. En van het budget van 95 miljoen dollar, werd slechts 12 miljoen dollar terugverdiend. Critici noemden de film "weerzinwekkend" en "onnodig geseksualiseerd". Ook de bekende liedjes kwamen volgens de pers niet goed tot hun recht op het grote doek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Recensenten laten niets heel van Cats-film

Op de For your consideration-pagina promoot de filmstudio de films die de grootste kans maken op belangrijke filmprijzen. Daar is Cats nu dus niet meer op te zien. Ook het lied Beautiful Ghosts, geschreven door Taylor Swift en componist Andrew Lloyd Webber, maakt geen kans meer op een Oscar. Wel heeft het een Golden Globe-nominatie gekregen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Ook Nederlandse bioscopen krijgen 'vernieuwde' versie Cats

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore