Entertainment

Fidan Ekiz noemt commentaar afstaan stoel Eva Jinek 'seksistisch'

28 december 2019 13:03 Aangepast: 28 december 2019 14:51
Beeld © ANP

Fidan Ekiz (43) heeft zich geërgerd aan feministen die haar influisterden dat het geen geëmancipeerde keuze van haar was om ervoor te bedanken de opvolgster van Eva Jinek (41) te worden. Dat vertelt ze in een interview in Vrij. "Als een man in mijn situatie hetzelfde was gevraagd, dan had hij na goed nadenken ook geweigerd. En dan vond iedereen het prima. Maar ik moet volgens het Feministisch Wetboek 'ja' zeggen. Dat kun je in zekere zin seksistisch noemen."

"Mensen hebben het vaak over succes, maar ik geef daar eerlijk gezegd niet zo om"

De journaliste wilde niet in de schoenen gaan staan van Eva, omdat ze dat niet professioneel vond. Haar ervaring bij Pauw & Witteman heeft haar namelijk geleerd wat er nodig is om vijf dagen per week een talkshow in elkaar te zetten. "Het besef dat je in de schoenen gaat staan van iemand die een tamelijk lange weg heeft afgelegd voordat ze die schoenen kon aantrekken," noemt ze als reden dat ze bedankte voor haar eigen avondprogramma.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eva Jinek shinet met gouden tand, maar is zo gewoon gebleven

Nu mag Fidan een keer per week het nieuwe NPO 1-programma Op1 presenteren, samen met Jort Kelder. Maar dat doet ze alleen maar omdat ze dat echt leuk vindt. "Mensen hebben het vaak over succes, maar ik geef daar eerlijk gezegd niet zo om", vertelt de columniste. "Ik ben gevraagd voor een paar actualiteitenprogramma's. Hoef niet zo nodig en kan daardoor kwaliteitseisen stellen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eva Jinek: 'Ik ga altijd uit van mijn eigen kracht'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore