Ga naar de inhoud
Entertainment

Tino Martin blikt terug op veelbewogen jaar

Beeld © ANP

Tino Martin (35) maakt nu het einde van het jaar nadert alvast de balans op. In een video op Instagram bespreekt de volkszanger zijn hoogte- en dieptepunten van 2019.

"Als ik alle plussen en minnen bij elkaar optel, heb ik een geweldig jaar gehad"

De ster van Tino Martin rees dit jaar de pan uit. Met zijn cover van Zij weet het bestormde de zanger de hitlijsten. Het nummer betekende zijn grote doorbraak bij het Nederlands publiek en heeft dan ook een speciaal plekje in zijn hart.

Het lied is voor de 35-jarige extra bijzonder omdat het hem doet denken aan zijn zus. Zij weet het werd in april van dit jaar een grote hit, maar het nummer was al maanden daarvoor opgenomen. In de video vertelt Tino erover: "Die dag dat ik op kantoor kwam, toen lag mijn zus heel erg slecht. Het was een van haar laatste dagen en ze lag op haar sterfbed. Ik kon eigenlijk helemaal niet weg, maar ik dacht even snel heen en weer." 

Roddels
Lees ook:
Roddels over liefdesleven maken geen indruk op Tino Martin

En toen viel zijn oog op het inmiddels grijsgedraaide nummer. “Toen koos ik dat en dacht ik: ze zal het waarschijnlijk nooit echt meer zien, want ze was te ziek om het allemaal mee te maken." Telkens als hij nu dan ook het nummer zingt, denk hij aan zijn overleden zus.

De zus van Tino overleed op 41-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker. De ziekte had ze al sinds haar dertiende en ze bleek een gen te hebben waardoor haar lichaam kankercellen aanmaakte.

Tino
lees ook:
Tino Martin komt naar de Ziggo Dome

2019 was ook het jaar dat Tino en zijn lief Kimberley besloten na drie jaar een punt achter hun relatie te zetten. Toch blijft de zanger positief over het afgelopen jaar. "Als ik alle plussen en minnen bij elkaar optel, heb ik een geweldig jaar gehad", aldus de Jij liet me vallen-zanger.

In deze video vertelt hij over de breuk:

Tino Martin moest best doen koppie erbij te houden na breuk

00:41