Entertainment

Miljuschka over oom: 'Vreselijk als hij vrijuit was gegaan'

24 december 2019 15:11 Aangepast: 24 december 2019 15:46
Beeld © Olivier Thijssen

Miljuschka Witzenhausen (34) doet in het tijdschrift Flair een boekje open over haar oom Willem Holleeder (61). "Mijn vriend zit iedere dag in doodsangst", aldus de tv-kok.

"Ik heb me er lang voor geschaamd, voor dat familieverhaal van mij"

Miljuschka heeft vanwege haar familiegeschiedenis een aardig rugzakje opgebouwd. Toch schrok dit haar geliefde Philip van Ierschot (34) niet af toen hij haar leerde kennen. Zo vertelt hij aan het blad. "Ik vond haar een spannende vrouw. Ze was zo anders dan ik, vrij, open, direct. En ze hield van eten. Alles was leuk aan haar. Ik wist natuurlijk dat het niet makkelijk zou worden, want ze was gescheiden, had twee kinderen en was bekend van televisie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljuschka Witzenhausen over gezondheid dochtertje

Maar dat was niet het enige, want met Willem Holleeder als oom zit een 'normaal leven' er voor de presentatrice niet altijd in. Haar nieuwe vlam onthult in het interview dan ook dat er wel even twijfels zijn geweest. "Maar dat lag meer in de trant van wat dat voor ons als stel zou betekenen en later voor ons als gezin. Het was voor mij in ieder geval geen reden om er niet voor te gaan", aldus Philip.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Oma Miljuschka brandt óók een kaarsje voor Willem Holleeder

In hetzelfde interview praat de tv-kok openhartig over de rechtszaak tussen haar moeder en oom. “Het is vooral een opluchting in de zin dat het niet voor niks is geweest”, vertelt ze. "Ik had het echt vreselijk gevonden als hij vrijuit was gegaan en mijn moeder voor niks tegen hem had getuigd en wij voor niks ons leven hadden aangepast. Ik heb me er lang voor geschaamd, voor dat familieverhaal van mij. Maar nu denk ik: ik ben een vrouw van halverwege de dertig. Het wordt tijd om de balans op te maken. Waar kom ik vandaan, waar wil ik naartoe? De kaarten zijn misschien op een shitty manier geschud, maar ik kan ermee dealen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zussen Willem Holleeder 'ongelooflijk opgelucht' na uitspraak

Toch blijft ze altijd alert en ook bij haar vriend is de angst groot. Vooral de angst om zijn geliefde kwijt te raken. "Ze is niet mijn bezit, maar wel het waardevolste wat ik heb", prijst hij haar de hemel in. Miljuschka probeert de angst zo ver mogelijk weg te stoppen, terwijl ze weet wat het met haar moeder en lief doet. Omdat ze een publiek leven leidt, maar ook "omdat ik mijn leven niet wil laten ontnemen", aldus de 34-jarige.

Het hele interview lees je nu in FlairRTL Boulevard had eerder dit jaar een exclusief interview met Astrid Holleeder. Bekijk de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore