Entertainment

Advocaat Bridget Maasland: 'Ze betreurt de uitspraak'

20 december 2019 16:34 Aangepast: 20 december 2019 20:42
Beeld © ANP

Bridget Maasland vindt het jammer dat Privé geen rectificatie hoeft te plaatsen van het artikel dat ze in 2014 al 'een huwelijksnacht beleefde' met haar huidige vriend André Hazes. "Dat is uiteraard uitermate teleurstellend", reageerde haar advocaat Royce de Vries op de uitspraak die de rechtbank in Amsterdam vrijdagmiddag deed.

"Dat is uiteraard uitermate teleurstellend"

De presentatrice had een schadevergoeding van 7500 euro en een rectificatie van het stuk geëist omdat volgens haar niets klopt van de roddel. Hoewel de eisen niet zijn toegekend, werden de beschuldigingen in het artikel volgens de rechter "onvoldoende door feiten gedragen". Daarnaast stelde de rechter dat het artikel een inbreuk op de privacy van Bridget vormde. De presentatrice werd echter niet in haar gelijk gesteld omdat "de vrijheid van meningsuiting, die zich ook uitstrekt tot (kwetsende) uitingen in de entertainmentpers" volgens de rechter het zwaarst moet wegen.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Bridget Maasland verliest kort geding tegen Privé

De Vries laat weten dat Bridget wel blij is dat de rechter erkende dat de roddel met een korrel zout moet worden genomen. Of de presentatrice in hoger beroep gaat tegen de uitspraak, weet ze nog niet. "We laten het eerst nog even bezinken."

Privé schreef onlangs dat Bridget en André, die een maand samen zijn, vijf jaar geleden op de bruiloft van Patty Brard al een gezellige nacht hadden beleefd. De presentatrice ontkende dat, terwijl hoofdredacteur Evert Santegoeds meerdere verklaringen van bronnen aanhaalde die het koppel zouden hebben betrapt.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

André Hazes vindt steun bij zijn nieuwe liefde Bridget Maasland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore