Ga naar de inhoud
Entertainment

Claudia de Breij kookt van woede na 'jodenvergelijking' boeren

Beeld © ANP

Claudia de Breij (44) steekt haar boosheid over de boeren van Farmers Defence Force, die stellen dat de Nederlandse boeren zich in dezelfde positie bevinden als joden in nazi-Duitsland, niet onder stoelen of banken. De cabaretier haalt maandag op Twitter uit naar de protestgroep die dit weekend stelde ondanks alle boze reacties achter de vergelijking te blijven staan.

"Mensen die hun lot vergelijken met dat van de joden in de Tweede Wereldoorlog gratis alle delen van dr. Loe de Jong kunnen krijgen"

"Namens History Defence Force kan ik melden dat mensen die hun lot vergelijken met dat van de joden in de Tweede Wereldoorlog gratis alle delen van dr. Loe de Jong kunnen krijgen. Op hun hoofd", laat de 44-jarige weten. Loe de Jong was de historicus die na de oorlog de hele nazi-periode documenteerde in een lijvig boekwerk.

Claudia
Lees ook:
Claudia de Breij heeft dé tip om te slapen in de hitte

De 'jodenvergelijking' werd gemaakt door Farmers Defence Force-voorman Mark van den Oever, tijdens een bijeenkomst van de Provinciale Staten van Brabant. Onder meer LTO Nederland, de directeur van herinneringskamp Vught en joodse belangenorganisatie CIDI reageerden woest op de vergelijking en verweten hem geen historisch besef of empathie met Holocaust-slachtoffers te hebben.

Claudia
Ook leuk:
Claudia de Breij en prinses Irene bij Klimaatmars Amsterdam