Entertainment

Wie is de Mol? betekende ontslag bij SBS voor Jochem van Gelder

14 december 2019 08:45 Aangepast: 14 december 2019 12:53
Beeld © ANP

Toen Jochem van Gelder twee jaar geleden meedeed aan Wie is de mol? van AVROTROS, betekende dat zijn einde als presentator bij SBS6. Dat vertelt hij zaterdag in het AD. "Wie is de mol? is de reden geweest dat ik door John de Mol werd ontslagen."

"Vanuit zijn perspectief begrijp ik het ook wel"

Zijn deelname aan het populaire programma was de druppel die de emmer deed overlopen voor Talpa, Jochems toenmalige werkgever. De presentator had in 2016 tot drie keer toe geweigerd om een programma te gaan maken voor SBS6, waaronder Reunited. "Daarvoor zou ik lang naar het buitenland moeten. Dat heb ik in het verleden veel moeten doen en dat wilde ik echt niet meer", vertelt hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Willem Wever verhielp angst Jochem van Gelder

Toch besloot hij wel mee te doen aan Wie is de mol?, dat destijds in de Verenigde Staten werd opgenomen. "Toen dat bekend werd, belde Talpa meteen. 'Bij ons weiger je en nu ga je wel dit in Amerika doen?' Dat ik toen drieënhalve week ben weggeweest was voor De Mol de druppel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jochem van Gelder heeft 'natte oogjes' bij weerzien met zoon

Toch was de beslissing van Talpa voor Van Gelder niet heel raar. "Vanuit zijn perspectief begrijp ik het ook wel. Als alle presentatoren zo moeilijk zouden gaan doen als ik, schiet dat ook niet op."

Na zijn vertrek bij SBS is Jochem verdergegaan als zzp'er en dat bevalt hem prima. Hij werkt onder meer voor RTL 4, RTL 5 en Omroep Gelderland. "Dat vind ik te gek, echt. Ik zie het zo: óf je speelt op het hoofdpodium triangel, dat deed ik bij SBS. Óf je speelt een podium lager en maakt je eigen muziek. Mijn eigen programma's, daar is bij Omroep Gelderland ruimte voor. Dat geef me meer voldoening."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore