Entertainment

32-jarige C.J. ontroert met zijn verhaal in TVOH

13 december 2019 22:37

In de op één na laatste aflevering waarin de blind auditions centraal staan, weet de 32-jarige C.J. de kijker te ontroeren met zijn droevige verhaal. Voor zijn auditie vertelt C.J. over zijn tijd in Amerika, waarin hij twee keer in de gevangenis belandde vanwege zijn seksualiteit.

"Mijn familie noem ik de ruggengraat van de Bijbelbelt"

C.J. is naar Nederland gekomen voor zijn studie. "Toen ik in Nederland kwam, werd ik verliefd." Daarvoor studeerde hij in Denemarken. Maar voor hij naar Denemarken verhuisde, nam zijn leven een hele heftige wending. Daar vertelt hij openhartig over in het programma. "Mijn familie noem ik de ruggengraat van de Bijbelbelt, zo noem ik het. Je mag niet donker zijn of homoseksueel. Je mag niet anders zijn."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Oud LA The Voices-leden weten niet allemaal te overtuigen in TVOH

C.J. komt uit Illinios, in Amerika. In 2011 werd hij gearresteerd door de politie. "Ik werd gearresteerd omdat ik seksueel contact had met een heteroseksuele man. En dat was verboden. Ik raakte mijn leven kwijt." Uiteindelijk werd hij vrijgesproken door de rechter. Een paar jaar later gebeurde het opnieuw. "Een man in een karaokebar beweerde dat ik zijn billen aanraakte op een ongepaste manier." Dat leidde ertoe dat C.J. een half jaar de cel in moest. "Toen ik vrij kwam, heb ik Amerika verlaten."

Uiteindelijk, na zijn meeslepende verhaal, begint C.J. te zingen. Hij brengt een andere versie van Believe, van Cher, ten gehoren. Het duurt een tijdje, maar uiteindelijk draaien drie coaches om: Anouk, Lil' Kleine en Waylon. Alledrie hebben ze ongeveer hetzelfde commentaar. "Het is te veel. Maar je kan wel heel mooi zingen."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Waylon verbluft door Stef met ‘sexy stem’ in TVOH

Als Waylon vraagt waar C.J. vandaan komt en "Illinois, Kentucky" als antwoord hoort, weet hij hoe laat het is. "Je hebt vast een hele zware jeugd gehad", waarop C.J. een bevestigend antwoord geeft. "Klopt, maar ik ga altijd door. Kin omhoog, stapje voor stapje."

Uiteindelijk is het moment daar dat C.J. mag kiezen. "Iemand zei me ooit dat ik nooit bij Anouk moest gaan, maar ik houd van een uitdaging. Dus ik kies graag voor jou, Anouk." De zangeres is door het dolle heen. "Ik voel dat dit een mooie samenwerking gaat worden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore