Ga naar de inhoud
Entertainment

'Dwayne Johnson is zoveel grappiger dan mensen denken'

Het was een uitdaging om de hoofdrolspelers van de film Jumanji in de sequel nog grappiger uit de hoek te laten komen. Dat stelt regisseur Jake Kasdan, die na de eerste Jumanji-film ook het vervolg voor zijn rekening nam, aan BuzzE.

"Ik denk dat zeker Dwayne zijn komische talent nog verder heeft kunnen verkennen"

De komedie is momenteel de best bezochte titel in de Nederlandse bioscopen. "We wilden vooral niet in herhaling vallen, daarvoor ben ik geen filmmaker geworden: ik wil elke keer iets nieuws bedenken en maken. We hebben lang gezocht, maar vonden uiteindelijk een idee waar we heel gelukkig van werden. En we konden ook inhoudelijk verder de diepte in."

In Jumanji: The Next Level belanden niet alleen de vier tieners uit deel 1, maar ook twee van hun opa’s in het demonische spel. Dit gaf Dwayne Johnson (47) en Kevin Hart (40), die in de film gestalte geven aan avatars (dus digitale personages) waarmee de deelnemers het spel Jumanji spelen, de kans om een keer uit te pakken als oude klagende mannetjes. "Ik denk dat zeker Dwayne zijn komische talent nog verder heeft kunnen verkennen voor deze film", stelt de regisseur.

Dwayne
lees meer:
Dwayne Johnson eerder terug van huwelijksreis

"Hij is nog zoveel grappiger dan mensen denken. Daarnaast wilden we wel de regel eerbiedigen dat sequels grootser en spannender moeten zijn. Ze bereiken in het spel letterlijk de ‘next level’, wat meer uitdagingen en meer gevaarlijke verrassingen betekent."

Overigens heeft de aanwezigheid van Johnson op de set nog een ander voordeel. "Dwayne traint de hele dag heel intensief om in conditie en in vorm te blijven", legt Kasdan uit. "Hij voelt zich daar goed bij en motiveert dan altijd andere cast- en crewleden om mee te doen." Zelf kwam de regisseur er overigens niet aan toe om tijdens het draaien af en toe naar de gym te gaan. "Tijdens zo’n draaiperiode slaap je te weinig, eet je slecht en leef je voornamelijk op adrenaline."

Dwayne
lees ook:
Dwayne Johnson wint oeuvreprijs MTV

Of er nog een derde deel aankomt, bepaalt vooral het publiek, stelt de maker. "We hebben nog wel wat leuke ideeën op papier staan", verklapt Kasdan. "En er zijn nog absoluut wat losse eindjes aan het slot van deel 2. Ik zou een grote actrice als Bebe Neuwirth, die dit maal alleen in de slotscène te zien is, graag een hele film voor de lens willen hebben." Een serieuzere film zit er voor Kasdan voorlopig niet in. "Ik vind komedie het mooiste genre dat er is: er is geen mooier geluid dan een lachende volle bioscoopzaal. Als er één roeping is die ik in mijn leven heb, is het zoveel mogelijk films maken die dat bewerkstelligen."