Entertainment

Bridget Maasland wil schadevergoeding en rectificatie van Privé

12 december 2019 10:41 Aangepast: 12 december 2019 14:19
Beeld © ANP

Bridget Maasland (45) wil een schadevergoeding van 7500 euro van weekblad Privé voor het plaatsen van een volgens haar onjuist artikel. De presentatrice eist daarnaast een rectificatie van het verhaal dat zij en André Hazes (25) al in 2014 het bed met elkaar hadden gedeeld.

"Dit moet gewoon rechtgezet worden"

Privé meldde recent dat de presentatrice en de zanger, sinds vorige maand officieel een setje, het vijf jaar geleden al op de bruiloft van Patty Brard erg gezellig met elkaar hadden. Volgens Bridget klopt er niets van de roddel. "Je kan niet alleen maar suggestieve opmerkingen maken en leugens vertellen, die uiteindelijk door iedereen werden overgenomen. En zeker als mijn zoon er last van heeft", legt Bridget haar keuze over de rechtsgang uit aan RTL Boulevard. "Ik kan er niet meer zo goed tegen dat het allemaal maar mag. Ik zit 25 jaar in het vak en heb in het verleden al flink wat klappen gekregen en leugens over me heen laten gaan. Maar dit gaat echt te ver."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Privé heeft spijt van cover met kleine André Hazes

Bridget legt uit dat niet alleen zijzelf veel reacties heeft gekregen na de publicatie, maar ook haar zoontje. "Dit heeft te maken met zowel imagoschade en emotionele schade richting mijn zoon. Hij heeft op Instagram hele nare berichten gekregen. En hoor en wederhoor hoort altijd en waarom kom je na vijf jaar met zo'n slecht verhaal?", aldus de presentatrice. 

Haar advocaat Royce de Vries noemt het in de rechtbank een "sensatieverhaal". "Het verhaal is misschien smeuïg, maar zonder bronnen. Hoe betrouwbaar is dit?", aldus Royce de Vries. Ook stelde hij dat er geen hoor en wederhoor is gepleegd.

De advocaat van Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds stelt dat een vordering onrechtmatig is, omdat drie bronnen met naam en toenaam een schriftelijke verklaring hebben gegeven. Volgens Santegoeds zijn er in totaal twaalf bronnen die André en Bridget hebben gespot op het huwelijk. Daarnaast zei zijn advocaat dat de stappen richting Privé en De Telegraaf willekeurig lijken, omdat ook het weekblad Weekend het verhaal zou hebben gepubliceerd. Santegoeds beweert daarnaast dat Bridget hem - en Weekend - destijds zelf heeft gevraagd het verhaal niet te publiceren en duurde het daarom zo lang voordat het alsnog werd gebracht.

Bridget heeft inmiddels aangegeven een rectificatie en een schadevergoeding te willen. "Zorgen dat ze ergens voelen dat dit niet kan. Dat ze over de streep zijn gegaan. Het gaat mij niet om financiële middelen, maar dit moet gewoon rechtgezet worden (...) Er zijn in deze zaak geen winnaars, want de schade is al geleden", legt ze haar keuze uit. De uitspraak in deze zaak is op 20 december. 

Ook André Hazes was aanwezig tijdens de zitting. "De reden dat ik hier sta, is omdat ik Bridget steun", vertelt de zanger. "Ten tweede worden er dingen gezegd die niet waar zijn en ook best wel heftig zijn. Ik vind gewoon dat dat niet kan. Mij raakt niet zo snel iets, maar als ik merk dat mijn vrouw er verdriet om heeft of dat er mensen anders naar haar gaan kijken, dan gaat het gewoon te ver." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook Bridget Maasland spant rechtszaak aan tegen weekblad Privé

André lag onlangs zelf ook al in de clinch met Privé over een foto van zijn zoontje op de omslag van het blad. Die kwestie werd woensdag afgehandeld na excuses van het blad en een vergoeding aan een dierenasiel op Bonaire.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore