Entertainment

3FM krijgt toestemming van Disney voor Home Alone

11 december 2019 20:54 Aangepast: 11 december 2019 21:31

Entertainmentbedrijf Disney geeft dj Sander Hoogendoorn van 3FM toestemming om eenmalig de hele film Home Alone op de radio te laten horen. Dat heeft een woordvoerder van Disney woensdag laten weten. Disney bezit de rechten van de kerstklassieker, die sinds deze maand te zien is op de nieuwe streamingdienst Disney+.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Inzamelingsactie Home Alone te horen op 3FM

Voor zover de zegsvrouw weet, is het de eerste keer in de geschiedenis dat de film op de radio wordt uitgezonden. Hoogendoorn lanceerde woensdag het initiatief om de film vrijdag integraal in zijn radioshow te laten horen. Hij startte een inzamelingsactie voor Serious Request; luisteraars kunnen 5 euro doneren voor elke minuut film. Het geld gaat naar slachtoffers van mensenhandel.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

3FM komt terug met Schaal van Rigter in 2020

Het geluid van de film start vrijdagochtend om 07.00 uur in Sanders Vriendenteam op 3FM. In de film wordt het jongetje Kevin dat per ongeluk alleen thuis is met kerst belaagd door twee domme boeven. De hoofdrollen worden gespeeld door Macauley Culkin, Daniel Stern en Joe Pesci.

De film van schrijver John Hughes en regisseur Chris Columbus maakte van Culkin een wereldster en gold twintig jaar als de meest succesvolle komedie aller tijden. Home Alone, dat maar liefst vier vervolgen kreeg, ontving twee Oscarnominaties. Niet alleen het eerste deel van Home Alone is te zien op Disney+, maar ook de vier sequels.

ANP / RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore