Van onze partner PLUS

4 x gourmetten, maar dan anders

10 december 2019 12:55 Aangepast: 11 december 2019 13:38
Beeld © Getty Images

Vraag eens tien mensen in je omgeving wat zij gaan eten met Kerst. Wedden dat de helft ‘gourmetten’ antwoordt? Het geklungel met pannetjes en ministukjes vlees en groenten blijft een populaire traditie. Maar daar mag best een nieuwe draai aan worden gegeven. Zo kun jij tijdens de feestdagen een spetterend kerstmaal op tafel zetten.

Go chic

Gourmetten is leuk, maar het heeft niet de glit & de glam die bij een zesgangendiner hoort. Toch kan een beetje extra aandacht de boel behoorlijk opfleuren. En dan bedoelen we vooral de aankleding. Denk aan een mooi tafelkleed, de groenten in leuke bakjes, een gouden kandelaar en chique borden. Oja, vergeet de servetten niet. Je tafel is instant stijlvol.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hulp nodig tijdens het kerstdiner? Ga proefkoken met Koffietijd

Van de wereld

Doe eens gek en stap af van de Hollandse insteek. Dus denk aan Aziatisch gourmetten, Italiaanse of bijvoorbeeld Mexicaans. Met tortilla’s, goede dipsaus en pittige groenten kun je overheerlijke gerechtjes maken in de minipannetjes. Kijk voor inspiratie (link kalender plus). En natuurlijk kun je ook prima vega gourmetten!

Goeie afsluiter

Het toetje staat niet hoog op de agenda bij een goede gourmetavond, maar de bakplaatjes zijn ook uitstekend geschikt om een nagerecht in te maken. Denk bijvoorbeeld aan gebakken peer, pannenkoeken of geroosterd fruit.

Irish Coffee

De kers op de taart of de slagroom op de koffie. Serveer Irish Coffee (of Italiaans, of Spaans). Dus koffie met een scheutje whisky, in een mooi glas. Want hé, dat chique servies had je al uit de kast getrokken. Suiker naar smaak toevoegen en lekker wat slagroom erop scheppen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

No stress: 5X zó kom je relaxed de kerst door

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore