Ga naar de inhoud
Entertainment

Tijdschrift Donald Duck verkocht aan de Belgen

Donald Duck komt in Belgische handen. Sanoma, de Finse uitgever van het weekblad, verkoopt zijn Nederlandse activiteiten aan DPG Media. De Belgische onderneming die voorheen bekend stond als De Persgroep betaalt 460 miljoen euro voor Sanoma Media Netherlands.

"Een noodzakelijke stap in de steeds verder digitaliserende wereld"

Ook onder meer Libelle, Margriet, Viva, Story, vtwonen en nieuwssite NU.nl vallen onder Sanoma Media Netherlands. DPG Media is al eigenaar van onder meer de Volkskrant, AD en Qmusic. Volgens DPG-topman Erik Roddenhof is de overname van Sanoma Nederland "een belangrijke versterking van de onderneming en een noodzakelijke stap in de steeds verder digitaliserende wereld".

Voor
Lees ook:
Voor het eerst is er een Donald Duck met lesbisch stel te koop

Sanoma Nederland was vorig jaar goed voor een omzet van 424 miljoen euro. Bij het bedrijf werken bijna 1000 medewerkers die allemaal overgaan naar de nieuwe eigenaar. DPG Media, onderdeel van DPG Media Group, zette in 2018 een omzet van 746 miljoen euro in de boeken. Het bedrijf telt momenteel 2795 voltijdsbanen.

De transactie is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen. Ook is de overname voorgelegd voor advies bij de betrokken ondernemingsraden. Naar verwachting wordt de deal in het derde kwartaal van volgend jaar afgerond.

Bron: ANP/RTL Boulevard