Ga naar de inhoud
Entertainment

Matthijs van Nieuwkerk zwemt met Maarten van der Weijden mee

Beeld © DWDD/BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk (59) zal volgend jaar gaan meezwemmen met de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden (38) , zo vertelde de presentator in De Wereld Draait Door. De langeafstandzwemmer maakte in het programma bekend volgend jaar weer de tocht der tochten te gaan zwemmen, maar dit niet alleen zal gaan doen.

Maarten van der Weijden verklapte dat hij volgend jaar een estafette-team wil gaan samenstellen dat de volledige 195 km zal volbrengen. Zo zullen ook BN’ers zich gaan inzetten voor deze toch. Maarten heeft al Claudia de Breij, Syb van der Ploeg en René en Natasja Froger gestrikt. Daar kan hij nu ook Matthijs van Nieuwkerk aan toevoegen.

Maarten
Lees ook:
Maarten van der Weijden organiseert nieuwe Elfstedenzwemtocht

De DWDD-presentator geeft meteen al aan geen goede zwemmer te zijn en dat hij liever op de fiets zit, maar hij heeft zich toch laten overhalen. Hij vertelt alleen maar de schoolslag te kunnen en vreest dat hij te langzaam is. Maarten legt uit dat de deelnemers zelf hun snelheid en afstand mogen bepalen. Als Maarten aanbiedt om samen met Matthijs te gaan zwemmen, is de presentator dan toch om.

Maarten van der Weijden zwom de Elfstedentocht voor de eerste keer in 2018. Dit deed hij om geld op te halen voor kankeronderzoek. Hoewel hij het eerste jaar de tocht niet kon voltooien, lukte dat de tweede keer in 2019 wel. Hij haalde destijds 6,5 miljoen euro op. De derde editie van de Elfstedenzwemtocht vindt plaats van 28 tot en met 31 augustus 2020.

Maarten
Lees ook:
Maarten van der Weijden haalt 6,1 miljoen euro op