Entertainment

Frank Dane tevreden na zijn overname van Edwin Evers

04 december 2019 08:24 Aangepast: 04 december 2019 09:28
Beeld © ANP

Frank Dane is blij dat luisteraars hem een kans hebben gegeven. De radio-dj, die Edwin Evers opvolgde op Radio 538, rekende op een harde klap in het eerste jaar, maar die klap bleef uit.

"Ze zijn niet vertrokken óf ze zijn weer teruggekomen"

"Ze zijn niet vertrokken óf ze zijn weer teruggekomen", vertelt Frank in het AD over luisteraars van de ochtendshow. "Dat zijn de mooiste appjes van luisteraars: 'Ik heb het na Edwin even elders geprobeerd, maar ik ben weer thuis.'"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank Dane gunt Daniël Lippens extra rijlessen

De luistercijfers zijn niet zo hoog als die van zijn voorganger - Frank zit naar eigen zeggen op zo'n 80 á 90 procent van Edwins bereik - maar desalniettemin doet hij het beter dan verwacht. "We staan er beter voor dan ik had durven dromen. Ook omdat het programma al beter staat dan ik hoopte."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coen en Sander zorgen voor schaamrood op kaken Frank Dane

Franks collega's waren minder enthousiast, toen bekend werd dat hij de populaire radio-dj zou opvolgen. "Ik werd nog net niet gecondoleerd. Ze behandelden me als een terdoodveroordeelde, terwijl ik alleen maar dacht: wow, wat mag ik leuke dingen gaan doen!" De 38-jarige dj noemt het juist een voordeel om na Ewdin te beginnen. "Iedereen accepteert dat het niet beter kan. Die luwte is prettig."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore