Entertainment

Coldplay-zanger Chris Martin: 'Ik ben homofoob opgevoed'

04 december 2019 08:18 Aangepast: 04 december 2019 09:38
Beeld © ANP

Coldplay-zanger Chris Martin maakte zich als tiener veel zorgen over zijn geaardheid, omdat hij naar een 'homofobe' kostschool ging. Dat zei de 42-jarige zanger in een interview met Rolling Stone.

"Op een dag had ik opeens zoiets van: wat maakt het uit als ik gay ben?"

Chris vertelde dat hij in zijn tijd op de kostschool bang was om te ontdekken dat hij gay zou zijn. Hij zat op school met jongens die hem op een agressieve manier ervan beschuldigden dat hij gay was. "Ik was erg homofoob, want ik dacht: 'als ik gay ben, dan ben ik voor altijd de pineut.'"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Chris Martin en Dakota Johnson weer bij elkaar'

Die gedachte maakte hem bang, omdat hij door zijn geloof dacht dat het verkeerd zou zijn. "Ik maakte me er zeker zorgen over. Ik dacht, ik weet het niet, en als ik het wel ben dan mag het niet."

Na een tijdje realiseerde de jonge Chris zich dat er niets mis is met iemands geaardheid, en dat die gedachte ook de druk die hij over zijn leven voelde wegnam. "Op een dag had ik opeens zoiets van: wat maakt het uit als ik gay ben? Veel van mijn helden zijn gay, of wat dan ook. Het maakt allemaal niet uit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Chris Martin en Dua Lipa zoenend gespot'

Chris was tot 2015 getrouwd met Gwyneth Paltrow, met wie hij twee kinderen heeft. Inmiddels is hij al een tijdje aan het daten met Fifty Shades of Grey-actrice Dakota Johnson.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore