Entertainment

Klaas Dijkhoff voer voor oudejaarsconferences

03 december 2019 20:53 Aangepast: 04 december 2019 12:03
Beeld © ANP

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff belandt dankzij zijn wachtgeldperikelen gegarandeerd in diverse oudejaarsconferences. Claudia de Breij en Dolf Jansen meldden dinsdagavond op Twitter dat zij in hun voorstellingen in elk geval iets zullen melden over de tienduizenden euro’s die de liberale voorman in de Tweede Kamer opstreek naast zijn salaris als parlementariër.

"Bij mij zit ‘ie er al sinds september in"

"Klaas Dijkhoff doet er echt álles aan om in de oudejaarsconference te komen he? Djiez", twitterde Claudia de Breij. Zij mag dit jaar voor de tweede maal de grote NPO-oudejaarsconference op televisie verzorgen. Een belangrijk thema in haar show is dit jaar de vraag of de democratie nog wel goed functioneert.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Youp van 't Hek: 'Oudejaarsconference 2020 is mijn laatste'

"Bij mij zit ‘ie er al sinds september in", antwoordde collega Dolf Jansen, die dit jaar voor de dertigste maal een eindejaarsvoorstelling maakt. Beide komieken reizen al een aantal maanden door het land met try-outs van de oudejaarsshows, die erg goed worden ontvangen.

Dijkhoff liet dinsdag, na een week van rumoer over het wachtgeld, weten vanaf nu af te zien van de extra vergoeding. Hij wil echter vooralsnog het geld dat hij de afgelopen drie jaar al opstreek niet terugbetalen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore