Entertainment

Eric van Tijn deel van creatieve team voor songfestival

03 december 2019 14:17 Aangepast: 03 december 2019 14:24

Eric van Tijn is één van de nieuwe gezichten in het creatieve team van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Hij gaat aan de slag als Musical Director en is in die rol verantwoordelijk voor de begeleidende muziek rondom de drie livehows. Ook geeft hij muzikaal leiding aan de speciale acts die voor de shows opgezet worden. Dat heeft de organisatie van NPO, AVROTROS en NOS dinsdag bekendgemaakt.

Andere nieuwe namen zijn Gerald van Windt en Natasja Lammers als choreografen, Gerben Bakker gaat aan de slag als Head of Show en Twan van de Nieuwenhuijzen is aan boord als Head of Contest. Eerder werd al bekendgemaakt dat Marnix Kaart en Marc Pos de regisseurs van dienst zijn.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

'Oordeel niet te snel over decor voor songfestival'

Bakker is als Head of Show inhoudelijk en creatief verantwoordelijk voor de drie liveshows. Hij ontwikkelt de openingen, pauzenummers en video's. Ook stuurt hij straks de presentatoren aan, schrijft hij het script en mag hij de volgorde bepalen van de deelnemende artiesten in de liveshows. Hij moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat er niet twee ballads achter elkaar worden gezongen.

Van de Nieuwenhuijzen is straks eindverantwoordelijk voor alles wat zich op het podium afspeelt als de 41 acts hun nummer ten gehoren brengen. Hij verwerkt alle creatieve wensen vanuit alle deelnemende landen en probeert die zo goed mogelijk te realiseren. Tijdens de repetities heeft hij nauw contact met artiesten en delegaties over regie, licht en staging.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Dit is het decor van het songfestival in 2020

Het songfestival vindt volgend jaar plaats in Rotterdam. De halve finales worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale is op zaterdag 16 mei.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore