Entertainment

Ronaldo's zus haalt flink uit naar Virgil van Dijk

03 december 2019 11:40 Aangepast: 03 december 2019 11:41
Beeld © ANP

Katia Aveiro (43), de zus van Cristiano Ronaldo (34), heeft hard uitgehaald naar voetballer Virgil van Dijk (28) in de uren na de verkiezing van de Ballon d'Or. De zus van Ronaldo viel over een grap die Van Dijk maakte over haar broer. Dat heeft geresulteerd in een tirade richting de aanvoerder van Oranje.

"Welke concurrentie?"

Waarom is de beste vrouw dan zo boos? Het zit hem in een gesprek tussen Virgil van Dijk, die genomineerd was voor Voetballer van het Jaar en RTL-verslaggever Simon Zijlemans. Omdat Ronaldo afwezig was op het gala, zei Simon: "Dus dat is al een concurrent minder." Waarop Virgil lachend zei: "Was hij een concurrent, dan?" Om daar achteraan te zeggen: "Nee, nee, nee. Volgens mij had hij iets anders wat hij kon ophalen vanavond."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Virgil van Dijk Europees voetballer van het jaar

En dát grapje is bij Katia in het verkeerde keelgat geschoten.  "Beste Virgil", start Katia haar tirade via Instagram, "Waar jij vanavond staat, heeft Cristiano al duizend keer gestaan. Wist je, beste Virgil, dat Cristiano drievoudig kampioen is in het land waar jij al jaren en jaren speelt? En jij hebt nog nooit je hand in die prijzenpot mogen steken. Cristiano was zelfs de beste speler én topscorer in het land waar jij speelt, Virgil. En oh ja, hij was nog jonger dan jij toen hij dat deed."

Ook een ontmoeting tussen het elftal van Portugal en de Oranjeleeuwen in de Nations League is Katia niet vergeten. "Toen maakten Cristiano en zijn teamgenoten jouw Oranje kapot in de finale. Was dat moeilijk voor je, Virgil? We hebben medelijden met je. En beste Virgil, in één van jouw beste perioden heeft Cristiano nog steeds meer prijzen gepakt dan jij. Indrukwekkend, niet?"

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Virgil van Dijk op de cover van FIFA 20

Een bekende Britse televisiepresentator, Piers Morgan, doet ook nog een duit in het zakje. Hij zegt op Twitter dat Van Dijk niet in de schaduw van Ronaldo mag staan.

Van Dijk reageert daarna weer op Morgan. "Je zou het interview eens terug moeten kijken. Dan zou je begrijpen dat ik een grap maakte. Ik heb niets dan respect voor die twee", stelde Van Dijk, doelend op Ronaldo en Messi. Daarop trok Morgan zijn teksten weer in.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore