Entertainment

Jostiband gaat voor wereldrecord onderwaterconcert

21 januari 2020 16:45 Aangepast: 21 januari 2020 17:25

De Jostiband gaat proberen een wereldrecord te vestigen. De 130 muzikanten met een verstandelijke beperking gaan op 25 januari een poging wagen om het grootste onderwaterconcert ter wereld te geven.

"Sommigen durven nog niet eens met één teen in het water"

Het initiatief komt van duikcentrum Todi in de Belgische plaats Beringen, duikcentrum Aqua Sub en de International Association of Handicapped Divers (IAHD). Aqua Sub is een sport die erg toegankelijk is voor mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

RTL Boulevard Backstage: feesten met jarige Jostiband

Een mooie samenwerking dus. Want net als de mensen van Aqua Sub, denken de mensen van de Jostiband ook niet in beperkingen. Vandaar dat de band deze uitdaging aangaat. Toch is het voor sommige orkestleden wel spannend, vertelt de orkestleider. "Sommigen durven nog niet eens met één teen in het water, maar veel leden reageerden enthousiast of bleken zelfs al ervaring te hebben met snorkelen of duiken. Als er maar tien orkestleden meegaan met bekkens, melodica en wat andere instrumenten, komen we al een heel eind."

De organisatoren zijn momenteel aan het onderzoeken of het event een Guinness World Record kan behalen. Een spetterend record wordt het hoe dan ook.

Todi beschikt over een gigantisch duikbassin van 10 meter diep en 36 meter doorsnee, met meer dan 6.200.000 liter water. Het centrum is uniek in zijn soort in Europa en gespecialiseerd in duiken voor mensen met een beperking.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore