Ga naar de inhoud
Entertainment

Duel Oranje valt gelijktijdig met concert Guus Meeuwis

Beeld © ANP

Guus Meeuwis voegt nog een extra show toe aan zijn reeks concerten Groots met een zachte G. De Brabantse zanger staat in juni 2020 niet twee, maar drie keer in het Philips Stadion in Eindhoven. Het maandag nieuw aangekondigde concert, op zondag 14 juni, vindt op dezelfde dag plaats als het EK-duel tussen Nederland en Oekraïne.

"Het is een traditie geworden"

"Het is een traditie geworden waarvan ik héél blij ben dat we die eindelijk weer kunnen voortzetten", zegt Guus, die al eerder concerten combineerde met EK-wedstrijden. "Voetbal kijken is het allermooiste in een stadion. Om dat feest en die euforie in een stadion met 35.000 man te delen is echt waanzinnig."

Manon
Lees ook:
Manon Meijers apetrots op wereldse prestatie Guus Meeuwis

De show van Guus start om 18.00 uur, de wedstrijd tussen Nederland en Oekraïne om 21.00 uur. Na het optreden kunnen fans samen met Guus de wedstrijd bekijken. Overigens laat de zanger weten dat hij zondag "uiteraard" net zo lang op de bühne staat als tijdens zijn andere Groots-concerten.

Groot
Lees ook:
Groot succes van Guus Meeuwis: nóg een concert in New York

Eerder was al aangekondigd dat Guus op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni in het Philips Stadion staat voor zijn Groots-optredens, die komende editie voor de vijftiende keer worden georganiseerd. Dat is niet het enige jubileum dat Guus in 2020 beleeft: de Brabander staat in 2020 ook twee keer in een uitverkochte Webster Hall in New York, om te vieren dat hij 25 jaar in het vak zit.