Entertainment

Virginia Roberts: 'Ik moest Prins Andrew tevreden houden'

02 december 2019 18:43 Aangepast: 02 december 2019 21:55
Beeld © Getty Images

Het nieuws over de Britse Prins Andrew (59) blijft maar opduiken. De jongere broer van Prins Charles ligt onder vuur vanwege de banden met de inmiddels overleden 'misbruikmiljardair' Jeffrey Epstein. Virginia Roberts, een vrouw die claimt dat Andrew met haar het bed heeft gedeeld, doet nu haar verhaal bij de BBC.

Prins Andrew zou deel uitmaken van een netwerk van machtige mannen die, via Epstein, gebruik maakten van jonge, soms minderjarige meisjes. Virginia zou één van die meisjes zijn geweest.

"Hij was de slechtste danser die ik ooit had gezien"

Virginia beweert in de eerste beelden die online zijn verschenen van het interview, dat ze werd gedwongen om het bed te delen met Prins Andrew. Virginia zegt dat ze in die tijd nog een tiener was. Deze beweringen doet Roberts al geruime tijd. In een verklaring geeft ze aan dat ze wist dat ze Prins Andrew tevreden moest houden, omdat Jeffrey Epstein dat van haar verwachtte.

In het interview doet Virgina, die nu de achternaam Giuffre heeft aangenomen, dat ze op steun hoopt, zodat ze deze strijd niet alleen hoeft te voeren.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

'Prins Charles wil spoedoverleg met broer Andrew'

Prins Andrew is bedolven onder kritiek omdat hij de beschuldigingen altijd is blijven ontkennen. Ook in zijn interview met de BBC, wat ertoe leidde dat hij al zijn publieke functies heeft neergelegd, ontkende hij de aantijgingen.

Daarover zegt Virgina: "Hij weet wat er gebeurd is. Ik weet wat er gebeurd is en maar één van ons spreekt de waarheid en ik weet dat ik dat ben."

Epstein beroofde zichzelf dit jaar in een cel in New York van zijn leven. Hij was verdachte in een zaak over mensenhandel en seksueel misbruik van minderjarige meisjes. De Britse prins Andrew en Epstein worden al jaren met elkaar in verband gebracht. Epstein zou vrouwen opdracht hebben gegeven om seks te hebben met machtige mannen in zijn netwerk, onder wie dus prins Andrew.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Drama rondom Britse Prins Andrew blijft zich opstapelen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore