Entertainment

OM zegt sorry voor verzwijgen bedreiging Peter R. en John

27 november 2019 15:59
Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft excuses aangeboden aan Peter R. de Vries en John van den Heuvel vanwege het niet informeren over het voornemen van een verdachte in een lopende strafzaak om hen te bedreigen, zo laat een woordvoerder weten aan RTL Boulevard.

"Deze uitingen zijn gedaan door een gedetineerde verdachte tijdens een telefoongesprek in een penitentiaire inrichting"

Eerder vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Bekir E., de moordenaar van de 16-jarige Hümeyra, plannen heeft gemaakt om John van den Heuvel en Peter R. de Vries te bedreigen, dat schreef Peter op zijn Twitter. In het bericht laat de misdaadverslaggever weten dat de man die in Rotterdam de 16-jarige Hümeyra doodschoot, op 11 november in een penitentiaire inrichting is afgeluisterd tijdens een telefoongesprek met zijn broer. Tijdens dat gesprek zouden de twee plannen gemaakt hebben om zowel John van den Heuvel als Peter de bedreigen. Hij zei toen onder meer: "Hé broer, weet je…als ik een lange straf krijg dan gaan we op mijn manier die John van den Heuvel bedreigen, want die kankerlijer heeft slecht over mij gepraat. We gaan het op mijn manier doen, broer. En als klap op de vuurpijl gaan we die hazenlip van een Peter R. de Vries bedreigen".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John van den Heuvel en Peter R. de Vries bedreigd

John van den Heuvel liet weten dat verbaasd te zijn over de gang van zaken rondom de bedreiging. “Ik vind het vreemd dat dit incident al op 11 november had plaatsgevonden en ik hier nooit over ben ingelicht. Pas toen ik hier zelf naar vroeg, werd ik op de hoogte gesteld."

"Deze uitingen zijn gedaan door een gedetineerde verdachte tijdens een telefoongesprek in een penitentiaire inrichting. Naar aanleiding van dit gesprek is de verdachte door de penitentiaire inrichting gesanctioneerd en is de verdachte in een ander detentieregime geplaatst. Ten onrechte heeft het Openbaar Ministerie nagelaten betrokkenen hiervan op de hoogte te stellen en dat betreuren wij”, laat het OM verder weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John van den Heuvel met zus Tob Cohen op plaats delict in Kenia

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore