Entertainment

Jarige Tina Turner trakteert fans op bijzonder fotoboek en LP

29 november 2019 13:13 Aangepast: 29 november 2019 13:16

De vlaggen hangen uit bij Tina Turner. De legendarische zangeres vierde dinsdag haar 80e verjaardag en pakte deze mijlpaal groots aan. Zo gaf ze een feest en verscheen er een bijzonder fotoboek met kiekjes van Tina en persoonlijke brieven van haar beroemde vrienden.

"Kijkend naar het werk dat in dit boek zit geeft me het gevoel dat ik door de pagina’s heen wil dansen"

De zangeres wilde het fotoboek oorspronkelijk als cadeau aan haar verjaardagsgasten geven, maar kwam hier toch op terug. Het boek That’s My Life verschijnt dinsdag eerst in een gelimiteerde box voor achthonderd van haar grootste fans. Hierin zit een replica van een ring van Tina en een stukje stof van haar Armani-jurk. Later volgt de reguliere versie.

Zelf is de zangeres dolenthousiast dat ze met haar verjaardag kan trakteren. "Kijkend naar het werk dat in dit boek zit geeft me het gevoel dat ik door de pagina’s heen wil dansen", zei Tina in een verklaring.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

De Tina Turner Musical krijgt Nederlandse versie

Niet alleen viert de zangeres zelf haar verjaardag, ook haar klassieker The Best bestaat dit jaar 30 jaar. Afkomstig van het evenoude album Foreign Affair. Om dit mooie jaar te vieren wordt haar album Simply The Best voor deze speciale gelegenheid uitgebracht op een 2LP.

Het leven en het oeuvre van de zangeres wordt ook gevierd in TINA - De Tina Turner Musical. De Stage Entertainment-productie is te zien in Londen, Hamburg en op Broadway. De Nederlandse versie gaat op 9 februari in première in het Beatrix Theater in Utrecht.

Voor fans is de musical een van de weinige mogelijkheden om liedjes van de zangeres nog live te zien. Tina zelf nam twaalf jaar geleden voorgoed afscheid van het podium omdat ze er klaar mee was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zangeres Berget Lewis doet een Tina Turner-tje

Met een carrière van meer dan vijf decennia kan de zangeres terugblikken op een indrukwekkend oeuvre. In het begin van haar loopbaan samen met Ike, haar partner op muzikaal en persoonlijk vlak, en later solo. Nadat Tina hem in 1976 verliet omdat hij haar mishandelde, scoorde ze haar grootste successen. Zo heeft de zangeres twaalf Grammy Awards op de schoorsteenmantel, bracht ze solo tien studioalbums uit en verkocht ze wereldwijd meer dan 200 miljoen platen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore