Entertainment

Stromae duikt op als gastartiest bij releaseparty Coldplay

22 november 2019 08:42 Aangepast: 22 november 2019 15:27
Beeld © ANP

Stromae heeft voor het eerst in lange tijd weer eens zijn opwachting gemaakt op een groot podium. De Belgische muzikant dook vrijdag als gastartiest op tijdens de releaseparty van Coldplay's nieuwe dubbelalbum Everyday Life in Jordanië.

Op het van het album afkomstige nummer Arabesque levert Stromae een vocale bijdrage. Reden genoeg voor Coldplay om de Belg uit te nodigen voor hun bijzondere concert in Amman. Het eerste deel van de plaat, Sunset, speelde de Britse groep donderdagavond bij zonsondergang en het tweede deel, Sunrise, ging vrijdagochtend in première tijdens zonsopgang.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coldplay niet op tournee vanwege het milieu

De optredens waren live via YouTube te volgen. Het volledige concert is vrijdag ook op groot scherm te zien op het Rembrandtplein in Amsterdam. Via een QR-code kan het publiek meeluisteren met hun eigen oortjes of koptelefoon.

Stromae, de artiestennaam van Paul Van Haver, stapte na het ongekende succes van zijn laatste album Racine Carrée uit 2013 uit de schijnwerpers. Sindsdien maakt hij amper nog muziek. In interviews suggereerde hij dat hij mogelijk nooit een comeback zou maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Yes: Coldplay dropt twee singles én kondigt nieuw album aan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore