Ga naar de inhoud
Entertainment

RTL stopt per direct met De Villa na onacceptabel gedrag

Beeld © Getty Images

RTL heeft besloten om per direct de uitzendingen van De Villa te staken, zo laat een woordvoerder weten aan RTL Boulevard. "Seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel en mag nooit worden gepromoot, niet voor en niet achter de schermen."

"We bieden hiervoor onze excuses aan"

"Dat er tot twee keer toe scenes worden uitgezonden die iets anders suggereren kunnen we niet tolereren en we bieden hiervoor onze excuses aan", aldus RTL. "Er wordt een grondig onderzoek gestart met de desbetreffende inhoudelijk verantwoordelijken bij de zender en bij producent Blue Circle om te achterhalen hoe dit fout heeft kunnen gaan en vooral hoe we dit in de toekomst voorkomen."

Ophef
Lees ook:
Ophef over verkrachting in Spaanse Big Brother

Op Twitter verschenen twee fragmenten online die voor flink wat kritiek zorgden. In het eerste fragment is te zien hoe de deelneemster vertelt geen kus van de jongen te willen. “Ik vind dat niet fijn”, vertelt ze. Toch zet hij door en hij probeert het nogmaals. Als zij hem nogmaals uitlegt dat ze het echt niet fijn vindt, noemt de jongen haar een stumper en dramaqueen. “Sexual assault en aanranding wordt genormaliseerd op de Nederlandse televisie! Dit is géén knuffelen. Dit is niet onschuldig”, valt te lezen op Twitter.

De reacties onder het fragment zijn zeker niet mals. “Dit is zo walgelijk”, en “Ik hoop dat ze aangifte doet” valt er te lezen. Ook presentator Tim Hofman deelt een fragment op zijn Twitter-account. Hierin is te zien hoe een kandidate alleen op haar slaapkamer ligt als een kandidaat de kamer inloopt. Ze vertelt duidelijk in de uitzending dat ze die avond dronken was en ook in de camera zegt ze dat ze zich niet goed voelde. Hij vraagt haar om de deur van haar slaapkamer niet op slot te doen en vraagt of ze wil of hij weggaat. In de camera vertelt hij: “Ik ben bloedje geil.” In de beelden is te zien hoe het meisje, terwijl de jongen bovenop haar ligt, vertelt dat ze dit niet kan maken. In de beelden is duidelijk te zien hoe hij blijft aandringen en toch weer op haar gaat liggen.  

“Oja. RTL 5, in programma De Villa, dacht: meid helemaal van de wereld, geeft geen blijk van wil tot seks en guy 'is nou eenmaal geil' en duikt er bovenop. Dan zetten we daar een grappig muziekje en ludieke voice over onder”, schrijft Tim Hofman bij het fragment.