Entertainment

VS telt recordaantal vrouwelijke tv-regisseurs

19 november 2019 20:57 Aangepast: 19 november 2019 21:22

De Amerikaanse televisie maakt achter de schermen grote stappen vooruit op het gebied van diversiteit. Voor het eerst is de helft van alle tv-producties in het seizoen 2018-2019 gemaakt door een regisseur van het vrouwelijke geslacht of met een multiculturele achtergrond, blijkt uit een studie van het verbond van Amerikaanse regisseurs. Vorig jaar was dat nog 42,5 procent en vijf jaar geleden was het 21 procent.

"Hoewel verandering langzaam ging, worden we we erg blij en gemotiveerd door de resultaten van de tv-industrie"

Uit de studie blijkt volgens Variety dat het aantal door vrouwen geregisseerde tv-producties is verdubbeld in de afgelopen vijf jaar naar 31 procent. Het aantal afleveringen dat werd geregisseerd door Afro-Amerikaanse, Latijns-Amerikaanse of Aziatische regisseurs is gestegen naar 27 procent, een stijging van 40 procent in de afgelopen vijf jaar.

Miniatuurvoorbeeld
LEES MEER:

Regisseur Ate de Jong van Anne Frank-film gehaald

"Diversiteit was heel lang een prioriteit van ons gilde. We hebben studio's, tv-zenders en producenten aangespoord om het beter te doen bij het inhuren van mensen", zegt voorzitter Thomas Schlamme van de Directors Guild of America. "Hoewel verandering langzaam ging, worden we we erg blij en gemotiveerd door de resultaten van de tv-industrie."

Het onderzoek is gebaseerd op meer dan 4300 afleveringen die in de tv-seizoen 2018-2019 zijn geproduceerd. Disney / ABC huurt de meeste vrouwelijke regisseurs in, gevolgd door HBO en filmstudio 20th Century Fox .

ANP / RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore