Ga naar de inhoud
Entertainment

Emilia Clarke verrast door vele naaktscènes in GoT

Beeld © ANP

Emilia Clarke zegt dat de Game of Thrones-bazen haar hebben verrast met de vele naaktscènes die ze moest doen in de serie. Dat verkondigde ze tijdens een interview met Dax Shepherd in de podcast Armchair Expert.

"Je wilt de fans toch niet teleurstellen"

De Britse actrice ontdekte pas waarvoor ze had getekend, nadat ze het script voor ogen kreeg. In de podcast geeft Clarke aan dat ze zich soms oncomfortabel voelde in haar rol. "Je wilt de fans toch niet teleurstellen", zeiden de bazen soms tegen Clarke, als ze haar kleren wilde aanhouden.

Nieuwe
LEES MEER:
Nieuwe ontwikkelingen in koffiebeker-gate GoT

De 33-jarige Clarke was net afkomstig van de toneelschool toen ze in Game of Thrones terechtkwam. "Los van de naaktheid, heb ik het hele eerste seizoen gedacht dat ik het niet waard was om iets te eisen." Ze bracht verschillende momenten huilend op het toilet door om die gedachtes te vergeten. "Ik ging huilen op de wc en kwam dan vervolgens terug om de scène te spelen en deed alsof alles helemaal goed was."

Clarke speelde de rol van Daenerys Targaryen in de serie. In scènes met haar man Khal Drogo (Jason Momoa) was ze meermaals naakt te zien. Dankzij tegenspeler Momoa voelt ze zich nu prettiger tijdens het spelen van dergelijke scènes. "Het was absoluut moeilijk. Daarom waren de scènes met Jason geweldig, omdat hij zei 'nee, lieverd, dit is niet goed,'" als er te veel van haar werd gevraagd.

Nieuwe
LEES MEER:
Nieuwe Netflix-hit The Witcher is perfect voor GoT-fans

Inmiddels is Clarke een stuk zekerder van zichzelf. De Britse actrice speelt een van de hoofdrollen in de romantische komedie Last Christmas. De kersverse kerstfilm is in de Nederlandse bioscopen te bewonderen.