Entertainment

Miljuschka over Holleeder: 'Ik heb altijd met dreiging geleefd'

19 november 2019 16:39 Aangepast: 19 november 2019 17:03
Beeld © ANP

Miljuschka Witzenhausen (34) vertelt in de nieuwste editie van Vrouw Glossy over de tijd na de rechtszaak tegen haar oom Willem Holleeder (61). Volgens de presentatrice is de angst absoluut niet weg.

"Je weet gewoon nooit welke kaart je trekt in het leven"

“De vrees blijft altijd. Maar de vrees is voor mij kleiner dan de vrees die mijn moeder voor haar broer heeft”, vertelt Miljuschka. “Als het voorbij is, dan is het voorbij, heel simpel. Ik weet niet of dat een instelling is die ik mij eigen heb gemaakt. Ik heb altijd met die dreiging geleefd, dus ik weet niet of het anders was geweest als het niet zo was.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljuschka Witzenhausen trots op haar 'happy rolls'

"Als ik één ding heb geleerd, los van mijn familiegeschiedenis, is het dat het leven een rotzooitje is. En dat het focking oneerlijk is”, vervolgt ze. “Sommigen hebben alles mee en doen er niks mee. Een ander is straatarm, maar geniaal. Sommigen krijgen een kind en horen twee maanden later dat ze kanker hebben en doodgaan. Je weet gewoon nooit welke kaart je trekt in het leven. Dus je moet vooral doen waar je zin in hebt."

Miljuschka ziet haar kinderen als het grootste cadeau dat ze ooit heeft gehad. "Het is ook echt mijn redding geweest, omdat ik zo grenzeloos ben. Als ik de kinderen niet zou hebben, had ik helemaal geen reden om te stoppen met werken, thuis te komen of wat dan ook. Kinderen creëren een kader in mijn leven. Alles wat ik doe, doe ik voor hen. Ik moet ze naar bijles en naar clubjes brengen. Het is ongelooflijk, de onvoorwaardelijke liefde die ik voel sinds ik kinderen heb. Daarmee is helemaal niks te vergelijken. En vanaf de allereerste dag dat ze er zijn, ben ik alleen maar bang dat er iets met ze gebeurt.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljuschka Witzenhausen door diep dal tijdens scheiding

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore