Entertainment

The Lord of the Rings-serie krijgt nu al tweede seizoen

19 november 2019 12:54 Aangepast: 19 november 2019 16:22

De opnames voor het eerste seizoen van de nieuwe Amazon-serie over The Lord of the Rings moeten nog beginnen, maar de ontwikkelaar heeft nu al een tweede seizoen aangekondigd. Dat meldt Deadline.

De aankondiging van een tweede seizoen betekent ook een aanpassing van het draaischema. Nadat de eerste twee afleveringen van seizoen één gefilmd zijn, ligt de productie even vier tot vijf maanden stil om te werken aan de scripts voor seizoen twee. Dit is vrij gebruikelijk voor series die meerdere seizoenen achter elkaar draaien, omdat de producers zo de kans krijgen om het geschoten materiaal, als ware het een pilotaflevering is, te bekijken en te beoordelen. Op deze manier is het script voor seizoen twee op tijd af en kan er zelfs al iets van tijdens de opnames voor seizoen één van gefilmd worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Lord Of The Rings-serie ook in Nieuw-Zeeland opgenomen

De serie speelt zich af in het fictieve Midden-aarde en krijgt verhaallijnen voorafgaand aan J.R.R. Tolkiens The Fellowship Of The Ring. De cast moet nog bekendgemaakt worden, maar gefluisterd wordt dat Will Poulter (We're the Millers), Markella Kavenagh (The Cry) en Joseph Mawle (Game of Thrones) een rol zullen spelen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van