Entertainment

Kylie Jenner verkoopt helft van haar make-upimperium

18 november 2019 21:12 Aangepast: 19 november 2019 11:09
Beeld © Getty Images

In de wereld van de realitysterren is een make-uplijn hebben best gewoon geworden. Maar de grootste onder de dames is met stip Kylie Jenner (22). De Kylie Cosmetics-eigenaresse werd mede door haar bedrijf gekroond tot de jongste miljardair aller tijden, maar heeft nu meer dan de helft van het bedrijf verkocht aan een andere partij.

Kylie Cosmetics wordt geschat op een waarde van 1,2 miljard dollar en Kylie was tot voor kort de enige eigenaar van het imperium. Daar is echter verandering in gekomen. De realityster heeft 51% van de aandelen verkocht aan het concern Coty voor een slordige 600 miljoen dollar. Het moederbedrijf Coty is verantwoordelijk voor onder andere Clairol, CoverGirl en MaxFactor.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Binnendringer Kylie Jenner moet de cel in

Hoewel Coty een behoorlijke vinger in de pap heeft op financieel gebied, zou Kylie verder alle touwtjes in handen hebben. De partners kwamen met een statement waarin Coty aangeeft dat de brunette nog altijd de leiding heeft op het gebied van de creatieve uitingen en communicatie van het bedrijf. Dat betekent dat de 22-jarige haar werk dus gewoon voortzet op social media en al haar 270 miljoen volgers op de verschillende platforms zal blijven aanspreken met haar make-up. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kylie Jenner onder vuur om filmen tijdens het rijden

Het voornaamste doel van de samenwerking zou zijn om een grotere markt te kunnen bereiken. Op dit moment worden de lippenstiften, lipglossjes, oogschaduwen en overige Kylie-producten slechts in Amerika verkocht. De samenwerking zou ervoor zorgen dat "het merk kan uitgroeien tot een internationaal schoonheids-grootmacht." Inmiddels is Kylie door haar bedrijf de grootste verdiener onder de KarJenners en toch lijkt ze nog altijd in de voetsporen te treden van haar zusjes. Bekijk de video hieronder om te zien waarom. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore