Entertainment

American Crime Story strikt Clive Owen als Bill Clinton

18 november 2019 02:46 Aangepast: 18 november 2019 08:06

Clive Owen (55) is gecast als Bill Clinton voor het nieuwe seizoen van American Crime Story. De affaire van de oud-president met Monica Lewinsky (46) en alle politieke gevolgen van dien staan centraal in de derde reeks van de serie.

Dramaserie American Crime Story gaat ieder seizoen over een andere bekende misdaadzaak uit de recente Amerikaanse geschiedenis. Eerder werden daarin de rechtszaak van O.J. Simpson en de moord op Gianni Versace belicht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

American Crime Story dit keer over Monica Lewinsky-schandaal

WVolgens de makers zal de reeks over Clinton en Lewinsky, die de titel Impeachment heeft, onder meer kijken naar de manier waarop Monica en andere vrouwen behandeld zijn toen de zaak speelde. De brunette gaat aan de slag als consultant van de show. Bill Clinton is niet betrokken bij het project.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Monica Lewinsky gebruikt levenservaring voor docu

De serie wordt in het najaar van 2020 uitgezonden, wat zender Fx bij de bekendmaking deze zomer op commentaar kwam te staan. Critici noemden het niet verantwoord de affaire zo prominent in de spotlights te zetten tijdens de komende presidentsverkiezingen in de VS.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Monica Lewinksy: Ik voel me niet alleen meer

Actrice Beanie Feldstein gaat Monica Lewinsky spelen in de serie, Sarah Paulson kruipt in de huid van Linda Tripp, de vrouw die gesprekken over haar affaire met de president stiekem opnam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Monica Lewinsky moest liegen van Bill Clinton

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore