In samenwerking met Cordaid

Help 10.000 meisjes naar school

18 november 2019 10:02 Aangepast: 18 november 2019 13:12
Beeld © Cordaid

RTL Boulevard zet zich deze week samen met Cordaid in om maar liefst 10.000 meisjes in Congo naar school te helpen. Zo ook Mado, zij wil niets liever dan naar school gaan en daarmee al haar dromen waarmaken. En met jouw steun kan dat. Doe mee aan de Cordaid-actie en help Mado, en al die andere meisjes in Congo naar school.

Veel kinderen in Nederland mopperen als ze naar school moeten. De 6-jarige Mado uit Congo zou niets liever willen dan leren lezen en schrijven. Maar haar leven ziet er totaal anders uit dan dat van een kind in Nederland. Niks iPad, spelen met vriendjes of naar judo of hockey gaan. Nee, elke dag gaat Mado met haar vader en moeder naar de steengroeve om daar van zes uur ’s morgens tot zeven uur ’s avonds te werken. Loodzwaar! Als ze thuis is, helpt ze nog een handje in het huishouden: water halen, afwassen en op haar kleine broertje passen. 

Miljoenen meisjes gaan niet naar school

In Nederland ontkom je er niet aan: alle kinderen moeten naar school. Anders komt de leerplichtambtenaar thuis langs en kun je een boete krijgen. Op veel plekken in de wereld is dat een heel ander verhaal: miljoenen meisjes in de allerarmste landen gaan niet naar school. Doordat ze moeten helpen in het huishouden of op het land. Een slechte zaak, want hoe meer meisjes naar school gaan hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief zal zijn.

Actie: help 10.000 meisjes naar school

RTL Boulevard en Cordaid komen samen in actie om zoveel mogelijk meisjes naar school te krijgen. Hoe meer meisjes naar school kunnen – en daar zorgt Cordaid voor –  hoe meer kans ze hebben op (beter) betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectieven zijn. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.

Met de sms-actie vragen we iedereen een eenmalige donatie te doen. Zodat we 10.000 meisjes naar school kunnen helpen. Sms SCHOOL naar 3669 en doe een eenmalige donatie. Elk bedrag mag! Hier kun je online doneren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore