Entertainment

Remake Nederlandse film Misfit is superhit in Polen

14 november 2019 16:51 Aangepast: 14 november 2019 17:07
ANP

De remake van de Nederlandse film Misfit gooit hoge ogen in Polen. De tienerfilm draait sinds afgelopen weekend in 154 Poolse bioscopen en heeft sindsdien meer dan 100.000 bezoekers getrokken, heeft producent NewBe donderdag bekendgemaakt. Het is daarmee de beste opening van een kinderfilm in het land ooit.

Misfit was met 260.000 bezoekers in de Benelux een van de meest succesvolle Nederlandse bioscoopreleases van 2017. De hoofdrol wordt gespeeld door de in Amerika wonende Djamila, ook wel bekend van het populaire YouTube-kanaal MeisjeDjamila. Net als in de originele versie heeft ook in de Poolse remake een populaire YouTuber de hoofdrol, Sylwia Lipka.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Succesvolle film Misfit gaat grens over

De film gaat over Julia die na een jarenlang verblijf in de Verenigde Staten terugkeert naar Nederland. In Amerika was ze het populairste meisje van haar high school, maar hier in Nederland is ze een ’misfit’, een buitenbeentje.

Behalve Polen maakte ook Duitsland een versie van Misfit. Er zou ook interesse getoond zijn vanuit Australië, Spanje en Zuid-Amerika.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore