Entertainment

Actrice Renée Zellweger heeft slaapproblemen

14 november 2019 07:55 Aangepast: 14 november 2019 09:41
ANP

Oscarwinnares Renée Zellweger lijdt aan slapeloosheid. Dat bekent zij in een interview met NRC naar aanleiding van haar veelgeprezen rol in de biografiefilm Judy, over actrice Judy Garland. De kindster uit The Wizard of Oz, die overleed aan een overdosis pillen, sliep ook slecht.

"Ik ben ’s nachts het meest creatief. Dan schrijf ik ook"

Bij Renée Zellweger komt het gelukkig niet door haar verslaving aan amfetamines, voegt ze daar meteen aan toe. "Ik ben ’s nachts het meest creatief. Dan schrijf ik ook."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Actrice Renée Zellweger scoort prijs voor rol Judy Garland

De actrice, die door kenners al getipt wordt voor een tweede Oscar, vindt de vraag of Garland gered had kunnen worden lastig te beantwoorden. "Er was een heel samenspel van factoren: haar pad werd vanaf heel jonge leeftijd door anderen bepaald. Vrouwen kregen in die tijd sowieso veel minder de kans om hun eigen lot te bepalen. Maar al haar problemen en moeilijkheden hebben haar ook gemaakt tot de grote artiest die ze was."

De actrice herkent zich in de manier waarop het succes in Hollywood je kan opslokken. Zelf besloot ze in 2010 ook een lange pauze te nemen. "Er was nog zeer weinig authentiek in mijn leven. Ik had weinig oprechte gesprekken. Vaak maakte ik levensbepalende beslissingen op basis van werkverplichtingen. Zelf zag ik dat niet zo, maar familie en vrienden zagen dat wel. Ik merkte niet meer hoe ik mezelf wegcijferde voor mijn carrière, want ik vond dat ik vooral dankbaar en verantwoordelijk moest zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Renée Zellweger genoot van tijd uit de spotlights

Judy draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore