Gemaakt in 1991

Simpsons-aflevering met Michael Jackson niet op Disney+

14 november 2019 04:36 Aangepast: 14 november 2019 06:20
Beeld © The Simpsons

Via streamingdienst Disney+ is het volledige archief van The Simpsons te bekijken. Maar één aflevering uit 1991 ontbreekt: 'Stark Raving Dad', vermoedelijk omdat Michael Jackson erin voorkomt.

In de aflevering is de stem van een van de karakters van Michael Jackson. Daarom besloten de makers van The Simpsons eerder dit jaar al om de aflevering niet meer uit te zenden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Disney+ heeft nu al 10 miljoen abonnees

Nadat Michael Jackson was beschuldigd van misbruik wilden ze niet meer dat hij met het programma geassocieerd werd.  Of dat ook de reden is dat Disney+ de aflevering niet uitzendt, is onduidelijk. Disney wilde gisteren niet reageren.

Iconische aflevering

De aflevering verscheen in 1991 en wordt gezien als een van de meest iconische Simpsons-afleveringen ooit. Michael Jackson gaf pas een paar jaar na het verschijnen toe dat hij de teksten had ingesproken. De King of Pop stond ook nooit in de aftiteling.

Toen de makers van The Simpsons de aflevering eerder dit jaar al stopten, zeiden ze 'geen andere keus te hebben'. "Het was een goede aflevering, waaraan we mooie herinneringen bewaren", vertelde producent James Brooks.

"Ik ben op zich tegen het verbranden van boeken, maar dit is ons boek en dus mogen we er zelf best een hoofdstuk uithalen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opgerekte Simpsons-afleveringen op Disney+ verpesten grapjes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore