Entertainment

Pieten-discussie loopt hoog op tussen Glennis Grace en Marga Bult

13 november 2019 20:31 Aangepast: 13 november 2019 21:00
Beeld © ANP

Marga Bult (63) heeft de woede van Glennis Grace (41) op de hals gehaald. De voormalig Babe-zangeres heeft op haar Facebook-pagina opgeroepen om ‘Hollandse tradities in stand te houden’ en noemt de gehele Zwarte Pieten-discussie ‘een hoop gezeik’. Dit schoot bij Glennis volledig in het verkeerde keelgat en zij klom dan ook in de pen.

“Ik wil heel simpel dat dit kinderfeest blijft zoals het ooit is ontstaan”

“Ben ik dan ouderwets, zie ik het niet goed? Waarom problemen maken die in mijn ogen te ver gezocht zijn?”, schrijft Marga op haar Facebook. Hierbij deelt ze een paar foto’s waarop ze poseert met enkele Zwarte Pieten. “Ik wil heel simpel dat dit kinderfeest blijft zoals het ooit is ontstaan”, schrijft ze onder andere.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Danny de Munk en Glennis Grace onderdeel Hazes-concerten

Glennis is helemaal klaar met de gehele discussie en snapt niet waarom mensen tegenwoordig nog voor Zwarte Piet kunnen zijn. Op haar Instagram en in de reacties deelt Glennis dan ook haar standpunt. “Jullie kennen de feiten, maar ontkennen het bigtime! Check je historie en check daarna jezelf en vraag je af of je onwetend wilt blijven. Of wordt het misschien dan toch tijd dat jullie een beetje meer begrip en medeleven gaan tonen?”

View this post on Instagram

Als je nog niet snapt na zoveel uitleg waar het hier om gaat ga je het nooit snappen en blijf je in mijn ogen erg onwetend en niet in staat om met verandering te dealen jammer genoeg. Jammer, want ik ken je als een wijze slimme vrouw. Tradities? Come on now! Waarom loopt heel Nl dan niet in klederdracht als men zich zo graag aan tradities wilt houden of lopen ze nooit meer op klompen? Omdat het niet meer van deze tijd is!! Net zoals ZWARTE PIET!!!! Jullie kennen de feiten maar ontkennen het bigtime! Check je historie en check daarna jezelf en vraag je af of je onwetend wilt blijven. Of word het miss dan toch tijd dat jullie een beetje meer begrip en medeleven gaan tonen? Lieve Marga Bult. Ik weet zeker dat als je bruine kids of kleinkinderen had gehad, jij je had kunnen verplaatsen in het gevoel van een ander en had je deze onzin nooit op social media gezet. Even voor de duidelijkheid. Ik geef hiermee niet aan dat jij racistisch bent. Maar helaas komt er wel heel veel HAAT naar boven van veel mede Nederlanders. En waarom? Omdat deze mensen stiekem wel bevooroordeeld zijn en hun ware aard naar boven komt omdat ze denken dat ze een excuus hebben. Een excuus om te haten! Of te roepen dat we dan maar naar ons eigen land moeten rotten. Gelukkig is het tij aan het keren en hoewel er nog veel werk aan de winkel is, zie ik gelukkig wel verandering en zelfs bij mensen die bvb een paar jaar geleden nog precies dezelfde gedachten en emoties hadden zoals iedereen hier. Ik wens jullie allemaal liefde toe❤️ Dit is een reactie die ik gaf onder een bericht van Marga Bult omtrent de zwarte pieten discussie. Ik zal hiermee wel weer veel haat krijgen en mensen die me gaan ontvolgen. But see if I care😉👍🏽 Reageer aub! maakt niet uit of je het eens of oneens bent. Reageer wel met respect en miss wel een beetje met inleven in een ander. Een andere mening hebben is niet erg, mits het met RESPECT is naar een ander. Liefs Glennis 💜

A post shared by Glennis Grace (@glennisgrace) on

Vervolgens richt ze zich ook persoonlijk richting Marga: “Lieve Marga Bult. Ik weet zeker dat als je bruine kids of kleinkinderen had gehad, jij je had kunnen verplaatsen in het gevoel van een ander en had je deze onzin nooit op social media gezet. Even voor de duidelijkheid: ik geef hiermee niet aan dat jij racistisch bent. Maar helaas komt er wel heel veel haat naar boven van veel mede-Nederlanders. En waarom? Omdat deze mensen stiekem wel bevooroordeeld zijn en hun ware aard naar boven komt, omdat ze denken dat ze een excuus hebben. Een excuus om te haten! Of te roepen dat we dan maar naar ons eigen land moeten rotten.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`