Entertainment

Pieten-discussie loopt hoog op tussen Glennis Grace en Marga Bult

13 november 2019 20:31 Aangepast: 13 november 2019 21:00
Beeld © ANP

Marga Bult (63) heeft de woede van Glennis Grace (41) op de hals gehaald. De voormalig Babe-zangeres heeft op haar Facebook-pagina opgeroepen om ‘Hollandse tradities in stand te houden’ en noemt de gehele Zwarte Pieten-discussie ‘een hoop gezeik’. Dit schoot bij Glennis volledig in het verkeerde keelgat en zij klom dan ook in de pen.

“Ik wil heel simpel dat dit kinderfeest blijft zoals het ooit is ontstaan”

“Ben ik dan ouderwets, zie ik het niet goed? Waarom problemen maken die in mijn ogen te ver gezocht zijn?”, schrijft Marga op haar Facebook. Hierbij deelt ze een paar foto’s waarop ze poseert met enkele Zwarte Pieten. “Ik wil heel simpel dat dit kinderfeest blijft zoals het ooit is ontstaan”, schrijft ze onder andere.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Danny de Munk en Glennis Grace onderdeel Hazes-concerten

Glennis is helemaal klaar met de gehele discussie en snapt niet waarom mensen tegenwoordig nog voor Zwarte Piet kunnen zijn. Op haar Instagram en in de reacties deelt Glennis dan ook haar standpunt. “Jullie kennen de feiten, maar ontkennen het bigtime! Check je historie en check daarna jezelf en vraag je af of je onwetend wilt blijven. Of wordt het misschien dan toch tijd dat jullie een beetje meer begrip en medeleven gaan tonen?”

Vervolgens richt ze zich ook persoonlijk richting Marga: “Lieve Marga Bult. Ik weet zeker dat als je bruine kids of kleinkinderen had gehad, jij je had kunnen verplaatsen in het gevoel van een ander en had je deze onzin nooit op social media gezet. Even voor de duidelijkheid: ik geef hiermee niet aan dat jij racistisch bent. Maar helaas komt er wel heel veel haat naar boven van veel mede-Nederlanders. En waarom? Omdat deze mensen stiekem wel bevooroordeeld zijn en hun ware aard naar boven komt, omdat ze denken dat ze een excuus hebben. Een excuus om te haten! Of te roepen dat we dan maar naar ons eigen land moeten rotten.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore