Entertainment

Jesse Klaver over Time 100 Next-plaatsing: 'Een enorme eer'

13 november 2019 17:39 Aangepast: 13 november 2019 23:10
Beeld © ANP

Jesse Klaver wordt door Time Magazine genoemd als leider van de toekomst. Hij is opgenomen in de allereerste Time 100 Next, een lijst met honderd mensen van wie veel wordt verwacht.

"Ik vind het heel mooi dat ik op die lijst sta"

De Time 100 Next is een afgeleide van de jaarlijkse Time 100 met de meest invloedrijke mensen van het moment. De GroenLinks-leider is de enige Nederlander in de lijst. Hij staat tussen verschillende grote namen uit de politiek, entertainment en sportwereld. Zo hebben bijvoorbeeld ook zangeressen Camila Cabello en Billie Eilish en rapper Lil Nas X een plekje verworven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jesse Klaver moet rust houden na ongelukje

"Ik ben gewoon gebeld door Time dat we erop stonden", vertelt Jesse aan RTL Boulevard. "En wat Time zelf zegt is dat ze hebben gekeken naar mensen die eigenlijk buiten de gevestigde orde vandaan komen en die toch veel invloed hebben. Ze zeggen: in Europa zie je zoveel, zie je groen zo opkomen, de klimaatactivisten, ook groene politiek." Wanneer Eddy Zoëy en William Rutten hem omdopen tot 'The greenest man alive' heeft hij daar zelf zo zijn kanttekeningen bij: “Zo zou ik het zelf niet willen noemen. Maar wat zij zeggen, is dat ze mij zien als aanvoerder of het gezicht van die groene beweging in Europa. Ik ben zeer vereerd."

Toch wil Jesse benadrukken dat, ook al is het "een hele eer", het "ook maar een lijst" is. "Het zegt vooral heel veel over die hele groene beweging en al die jongeren die de straat op gaan om verandering af te dwingen. Daar ben ik heel trots op. En ik vind het heel mooi dat ik op die lijst sta."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jesse Klaver vader geworden van derde kindje

Het is niet de eerste keer dat Jesse Time Magazine haalt. In mei stond er een groot interview met "The Dutch Justin Trudeau" in het blad. De GroenLinks-politicus kreeg dit jaar nog meer goed nieuws: hij werd voor de derde keer vader. Bekijk de video hieronder over zijn nieuwe kindje. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore