Entertainment

Daley Blind openhartig over pasgeboren zoontje

12 november 2019 19:12 Aangepast: 12 november 2019 19:19
Beeld © ANP

In de nieuwste editie van Helden Magazine staat Daley Blind (29) met zijn jonge gezinnetje. De nieuwe vader is te zien in het blad met zijn zoontje en vrouw en hij vertelt ook nog eens openhartig over hoe het vaderschap hem bevalt.

"Ik heb zo gepiekt, het kan niet nóg beter"

"Ik heb zo gepiekt, het kan niet nóg beter", aldus Daley over het afgelopen jaar. De voetballer had ongelooflijk veel succes met Ajax én trouwde hij met zijn grote liefde én kregen ze hun eerste zoontje samen. "Ik heb zo gepiekt, het kan niet nóg beter. Er moet heel wat gebeuren voordat dit jaar overtroffen wordt", gaat hij verder. "Onze bruiloft was geweldig, een weekend op de Utrechtse Heuvelrug in een landhuis met familie en vrienden. We hebben het nog best goed stil kunnen houden voor de pers."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Warm welkom bij thuiskomst voor Daley Blind

De twee kozen ervoor om niet direct bekend te maken dat er een kleine spruit aan zat te komen. "Mijn vrouw was al een paar maanden zwanger. Ze bleef maar een klein buikje houden, dus we dachten: wat als we het op onze bruiloft bekendmaken?", legt Daley uit. Uiteindelijk besloten ze het dus tijdens de bruiloft bekend te maken en op 1 oktober was de kleine Lowen er dan eindelijk. "Mijn vrouw was ontzettend sterk bij de bevalling. Ze deed het voorkomen alsof het heel ontspannen ging. Je hoort weleens van die horrorscenario’s. Dat was bij ons niet het geval."

Daley kan nog niet zien op wie zijn zoontje lijkt. "De ene zegt dat hij de ogen van Candy heeft, een ander zegt weer het tegenovergestelde. Ik vind niet dat Lowen op ons lijkt op onze eigen babyfoto’s", aldus de voetballer. "Ik denk dat ik een vader word die best vrij is, maar wil ook de normen en waarden meegeven zoals ik die zelf heb meegekregen. Ik heb een goed leven en dat zal ik natuurlijk ook delen met mijn kinderen. Maar ik vind het belangrijk dat ze leren dat hen niet alles aan komt waaien in het leven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Te lief: Daley Blind deelt eerste kiekje van zoontje

Direct na de geboorte ging Daley naar Valencia voor de Champions League en dat was best heftig voor Candy Rae en de voetballer zelf. "We gingen rond half vier ’s nachts naar het ziekenhuis", vertelt hij. "Lowen is om half elf geboren. Mijn vrouw mocht meteen naar huis. Candy wist dat ik graag wilde spelen. We zijn samen naar haar ouders gegaan, daar is ze gebleven, en ’s avonds ben ik met mijn vader naar Valencia gevlogen. Ze heeft het perfect getimed. Maar als er ook maar enige complicaties waren, was ik niet in het vliegtuig gestapt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore