Ga naar de inhoud
Entertainment

Lize Korpershoek over haar relatie: 'Seks wordt een probleem'

Beeld © ANP

In het nieuwe winterboek van LINDA.meiden praat Lize Korpershoek (34) openhartig over haar ontbrekende seksdrive, waarover ze ook een documentaire maakte. "Ik ben nu drieënhalf jaar met Tim, hij is in alle opzichten geweldig, maar seks wordt een steeds groter probleem. Ik moet me er echt toe zetten", is te lezen over haar relatie met Tim Hofman (31). 

"Als ik mazzel heb, ervaar ik het zoals je naar een feest gaat als je moe bent: je hebt eigenlijk geen zin, maar eenmaal daar valt het wel mee"

Lize en Tim zijn inmiddels een kleine vier jaar samen. Hoewel ze als koppel steeds meer naar elkaar toe groeien, is er een ding dat tussen hen speelt. Of beter: niet speelt, namelijk seks. Die 'werkt namelijk niet'. "Ik heb een aantrekkelijke vriend en als ik hem de kamer zie binnenkomen, voel ik vaak een golf van opwinding", deelt ze in het blad. "Maar op de een of andere manier lukt het me niet die vast te houden."

Volgens Lize is er sprake van een patroon: "Telkens als ik zo’n anderhalf jaar met iemand samen ben, komt er een punt waarop seks weerzin begint op te roepen. Juist als ik echt zeker van iemand ben, de verhouding vast is, voor ons en voor de buitenwereld, dat we een stel zijn – alsof ik seks dan niet meer nodig heb als bindmiddel."

Tim
Lees ook:
Tim Hofman openhartig over relatieperikelen met vriendin

Seks heeft volgens de documentairemaakster voor haar dan ook niets met ontspanning te maken, maar altijd met prestatie. "Ik heb het idee dat ik ergens aan moet voldoen, dat ik het goed moet doen, sta voortdurend onder druk", aldus Lize. Gemiddeld doen de twee het dan ook maar één keer per maand. "Als ik mazzel heb, ervaar ik het zoals je naar een feest gaat als je moe bent: je hebt eigenlijk geen zin, maar eenmaal daar valt het wel mee."

In haar documentaire Mijn seks is stuk gaat ze dan op zoek naar de vraag waarom ze er niet van kan genieten. "Waarom accepteer ik dat
niet gewoon? Is seks wel nodig in een relatie? En het antwoord op die laatste vraag is, vrees ik: ja. Want de keren dat Tim en ik het doen, voel ik me na afloop juist heel lekker. Vrolijker, lichter en tussen ons is het nog gezelliger. Net of seks een beschermlaagje om ons legt."

Tim
Lees ook:
Tim Hofman: 'Elke klus mag of kan mijn laatste zijn'

Het hele interview met Lize lees je in het nieuwe winterboek van LINDA.meiden. De docu Mijn seks is stuk is vanaf 4 december om 15.00 te zien op het NPO 3 YouTube-kanaal.