Entertainment

Netflix kondigt eerste Nederlands-Belgische film aan

11 november 2019 17:01 Aangepast: 12 november 2019 09:06
Beeld © Getty

Netflix gaat voor het eerst een Nederlandstalige speelfilm coproduceren. De internationale streamingdienst coproduceert De Slag om de Schelde, een epische oorlogsfilm over de grote slag die in oktober 1944 in Zeeland plaatsvond.

Het is een samenwerking met de Nederlandse producenten Alain de Levita en Mark van Eeuwen, meldt vakblad Variety maandag.

Het verhaal volgt drie jongeren tijdens de Slag om de Schelde, die in oktober en november 1944 plaatsvond. De stad Antwerpen was bevrijd, maar het gebied van de Scheldemonding nog niet. In de bloedige strijd kruisen de wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht (Gijs Blom), een Engelse gliderpiloot (Jamie Flatters) en een Zeeuws verzetsmeisje (Susan Radder) elkaar.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Polen vraagt Netflix nazi-docu aan te passen

De regie is in handen van Matthijs van Heijningen jr. Het budget is 14 miljoen euro; het is daarmee na Zwartboek de duurste Nederlandstalige filmproductie ooit gemaakt.

Het oorlogsdrama wordt gemaakt op initiatief van het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg in het kader van 75 jaar vrijheid en komt op 26 november 2020 uit in de Nederlandse bioscopen. In de rest van de wereld zal de film op Netflix te zien zijn en krijgt die ook het predicaat 'Netflix Original'.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Reese Witherspoon maakt nieuwe Netflix-serie met Zoe Saldana

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van