Ga naar de inhoud
Entertainment

Floor Jansen sluit solotour af in AFAS Live

Beeld © Getty Images

Na haar deelname aan Beste Zangers gaat het Nightwish-zangeres Floor Jansen (38) voor de wind. Eerder maakte ze al bekend dat ze volgend jaar een solotournee gaat doen. Nu alle negen shows dik zijn uitverkocht, onthult Floor aan RTL Boulevard dat ze nog een extra show gaat toevoegen.

“Ik wilde het nog één keer doen en in het groots"

“Ik mag met trots aankondigen dat ik een extra show aan mijn eigen solotour kan toevoegen”, vertelt Floor trots tegenover RTL Boulevard. “Ik heb eerder negen shows aangekondigd en zo snel uitverkocht dat ik het heel jammer vond dat er zoveel mensen geen kaartjes konden krijgen. Ik kan nu melden dat er een tiende en tevens laatste show aankomt op 24 maart 2020.” Floor pakt groots uit met deze laatste show. “Ik wilde het nog één keer doen en in het groots in AFAS Live. Dat is keispannend!”

Floor
Lees ook:
Floor Jansen openhartig over ervaringen in Beste Zangers

De kaartverkoop van deze laatste show zal vanavond van start gaan via mojo.nl of ticketmaster.nl. “Ik heb geen idee hoe snel het deze keer zal lopen, maar de vorige keer waren ze zo ontzettend snel dat ik hoop dat nu meer mensen de kans krijgen op een kaartje.” De eerste zes aangekondigde shows waren binnen 24 uur uitverkocht. Hierop werden er nog eens drie shows toegevoegd waarvan de kaarten binnen vijf uur waren uitverkocht. 

De zangeres zal echter niet helemaal alleen op het podium staan. Net als tijdens de negen andere shows zal Beste Zangers-collega Henk Poort ook tijdens deze tiende show zijn opwachting maken. Floor trapt haar concertreeks op 23 januari af in Nijmegen en komt naar onder meer Amsterdam en Utrecht.

Beste
Lees ook:
Beste Zangers-Floor Jansen voegt extra shows toe aan tournee

Met Nightwish staat Floor Jansen over de hele wereld in uitverkochte zalen. Floor sloot zich in 2012 als nieuwe frontvrouw aan bij de groep, die inmiddels zo'n twintig jaar bestaat. Daarvoor zong ze in de Nederlandse metalband After Forever en de symfonische metalgroep ReVamp. In 2018 werd de zangeres onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Award; volgens Stichting Buma Cultuur was ze de beste Nederlandse zangeres in het buitenland.

Bron: RTL Boulevard