Entertainment

Joker-film verslaat Avengers: Infinity War

06 november 2019 08:12 Aangepast: 06 november 2019 12:55
Beeld © Warner Bros. Pictures International Holland

De film Joker blijft het onverminderd goed doen in de Nederlandse bioscopen. De grimmige 'origin story' van de grote schurk uit de Batman-reeks staat al vijf weken op de eerste plaats van de bioscooplijsten en heeft bijna een miljoen bezoekers getrokken. Met een opbrengst van ruim 9,3 miljoen euro heeft Joker zelfs megahit Avengers: Infinity War inmiddels gepasseerd in het lijstje met best presterende comicfilms in Nederland ooit.

Dat heeft distributeur Warner Bros. Nederland woensdag bekendgemaakt. De enige comicfilm die nog meer geld in het laatje bracht, was Avengers: Endgame. Deze megahit leverde studio Disney eerder dit jaar in Nederland 13,4 miljoen euro op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hans Teeuwen lijkt sprekend op Joker-acteur Joaquin Phoenix

Joker is niet alleen in Nederland een grote hit; wereldwijd bracht de film inmiddels meer dan 900 miljoen dollar op. Vooral in de VS deed Joker weer een discussie oplaaien over geweld in films. Tegenstanders stellen dat de film zou kunnen aanzetten tot geweld. Ook Gordon uitte deze zorgen nadat hij voortijdig de zaal had verlaten omdat hij de film te naargeestig vond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Recordomzet voor nieuwe Joker-film

De meeste bezoekers hebben echter louter lof voor de film, die oproept tot meer compassie voor verwarde mensen in de samenleving. Onder anderen regisseur Martin Koolhoven brak een lans voor Joker. Joker won op het festival van Venetië een Gouden Leeuw en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix wordt door vriend en vijand getipt voor een Oscar.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore