Ga naar de inhoud
Entertainment

Dit zijn de rijkste Bekende Nederlanders van 2019

Talpa-topman John de Mol voert een stevige reorganisatie door. Beeld © ANP

Ieder jaar verschijnt er een lijstje van de rijkste inwoners van Nederland. Het tijdschrift Quote neemt deze taak op zich en publiceert het, tot groot plezier van de lezers, in het jaarlijkse 500-lijstje. Ook wordt er dan aandacht besteed aan welke BN'ers het meeste geld binnenharkten. Bekijk hieronder wie er bovenaan is geëindigd.

Zoals elk jaar wachten de fans van Quote met smart af tot de 500-editie van het blad weer verschijnt. Het is elke keer enigszins gissen wie de lijst aanvoeren en ook nu is het een verrassing. Bovenaan de lijst van rijkste BN'ers staat John de Mol. De Talpa-man heeft een geschat vermogen van 2,7 miljard euro en plaatst zich op nummer vier in de algemene rangschikking. 

John
Lees ook:
John de Mol over rechtszaak: 'Facebook kan wel, maar wil niet'

Even verderop vinden we Marcel Boekhoorn, die met 2 miljard eindigt op de tiende plek in de 500. De ondernemer wordt op de voet gevolgd door theatermaker Joop van den Ende met 1,6 miljard, goed voor een zeventiende plek in de globale lijst. Mabel van Oranje-Nassau weet geen podiumplek te bemachtigen met 290 miljoen euro en grijpt de 140ste positie op de rangschikking. Iets verderop staat Herman Heinsbroek. De ondernemer en voormalig minister van Economische Zaken is met 235 miljoen de nummer vijf rijkste BN'er en pakt plek 180 onder de rijkste Nederlanders. 

ZIEN:
Lees ook:
ZIEN: het huis van Reinout Oerlemans staat te koop

Reinout Oerlemans is behoorlijk wat rijker geworden sinds zijn GTST-dagen en plaatst zich op nummer zes in het rijkste BN'ers-lijstje met 170 miljoen. De producent eindigt op plek 264 in de 500. Tijs Verwest, beter bekend als dj Tiësto, zit hem op de hielen met 160 miljoen (positie 285 in de algemene lijst). Ook spelersmakelaar Mino Raiola komt in de buurt met 120 miljoen (nummer 371 op de 500). De lijst is natuurlijk incompleet zonder de familie Van Oranje-Nassau die wordt geschat op een vermogen van 1 miljard euro. Hiermee komen ze op de negende plek onder de BN'ers, plek nummer 50 in de familierangschikking en nummer 12 op de totale lijst. 

De Quote 500 ligt vanaf morgen in de winkels.