Entertainment

Chef Sergio Herman openhartig over verlies zoontje en vader

04 november 2019 18:19 Aangepast: 04 november 2019 18:19
Beeld © ANP

Sergio Herman (49) heeft een behoorlijk lastig jaar meegemaakt in 2017. In die periode verloor hij zijn ongeboren zoontje én vader. Bovendien besloot hij zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis te sluiten. In de nieuwe LINDA.Man vertelt hij openhartig over deze zware tijd.

"Je denkt veel meer na over wat je hebt"

De sterrenchef heeft een tijdje wat rustiger aan gedaan nadat hij zijn ongeboren zoontje verloor en zijn vader in 2017. Het heeft Sergio doen veranderen. "Dat je je nog bewuster wordt van alles", verklaart hij aan LINDA.Man. "Je denkt veel meer na over wat je hebt. Ik denk dat dat voor iedereen geldt die zulke heftige dingen meemaakt." Sergio en zijn vrouw Ellemieke hebben samen twee kindjes, Noah (10) en Zenna (8).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sergio Herman gaat nu ook frieten bakken in Brussel

De twee zijn al elf jaar met elkaar getrouwd. Maar hoe houden Sergio en Ellemieke het huwelijk succesvol? "Tóch tijd voor elkaar vrijhouden", aldus de chef. "Wij proberen één avond per week samen te zijn en in het weekend leuke dingen te doen met de kinderen. Maar samen een weekend weg doen we te weinig, dat moet echt veranderen." Toen hij nog zijn restaurant had, stond het leven van Sergio in het teken daarvan. "Als chef heb je geen sociaal leven", legt hij uit in het blad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sergio Herman blij met meer tijd voor kroost

Het sluiten van Oud Sluis heeft hem ook doen inzien hoe hij zich gedroeg in de keuken. "Een echte bruut, ja. Een asshole", vertelt Sergio aan LINDA.Man. "Daarin ben ik wel veranderd. Vorige week nog had ik een confrontatie met een van mijn restaurantmanagers. ‘Waarom doe je dit nu zo?’, vroeg ik, waarop hij geïrriteerd wegliep. Vroeger was ik dan helemaal uit elkaar gespetterd van woede. Maar wat gebeurt er dan? Jij ontploft, iedereen schiet in de freeze-stand en is van slag. Dus eigenlijk heb je daar niets aan."

De nieuwe LINDA.Man, waar het hele interview met Sergio in staat, ligt vanaf woensdag in winkel. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore