Entertainment

Overleden Kees Driehuis herdacht bij Per Seconde Wijzer

30 oktober 2019 20:06 Aangepast: 30 oktober 2019 22:28
Beeld © ANP

Presentator Erik Dijkstra heeft woensdagavond voor het programma Per Seconde Wijzer stilgestaan bij het overlijden van Kees Driehuis. De VARA-coryfee bedacht het programma en presenteerde het 29 jaar.

"Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte"

"Met zijn betrokkenheid, zijn eruditie en humor drukte hij een uniek stempel op deze, naar zijn eigen zeggen, prachtquiz", stelde Erik in een korte introductie. "Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oud-collega's Kees Driehuis bedroefd: 'We vergeten hem nooit'

Eerder besteedde ook DWDD aandacht aan het overlijden van Kees, die 67 jaar oud werd. Collega en goede vriendin Astrid Joosten vertelde dat de presentator en journalist al twee jaar ziek was, maar dit stil hield omdat hij niet wilde dat het breed werd uitgemeten in roddelbladen en - rubrieken.

In 1974 begon Kees zijn carrière bij de VARA. Bij de radio was hij redacteur, eindredacteur en presentator van actualiteitenprogramma’s als Dingen van de Dag, Radioweekblad en Onder Vuur. Na de radio volgde de tv.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oud-presentator Kees Driehuis overleden

Kees was redacteur bij Sonja Barend, eindredacteur van Impact, van Zembla en van de historische serie De Strijd, over de gouden eeuw van de arbeider. Hij presenteerde behalve Per Seconde Wijzer ook De Kleine Wijzer, NOVA, Buitenhof en hij was de stem van het Sinterklaasjournaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore